Osumnjičeni za napad na kuću Irfana Čengića predati Tužilaštvu KS

Osumnjičeni za napad na kuću načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića danas su predati u Tužilaštvo Kantona Sarajevo. 

Osumnjičeni u ovom slučaju su Mirza Hasanbegović i Benjamin Aganović.

- Osumnjičeni su predati u nadležnost Tužilaštva KS. Bit će zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku postupajući tužilac odlučit će o eventualnom prijedlog za pritvor - kazala je Feni glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, i u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine jučer su identifikovali i lišili slobode dvije osobe zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela - aktiviranja eksplozivne naprave u neposrednoj blizini porodične kuće načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića, izvršeno 1. aprila. 

Slobode su lišena dva muškarca, M.H. (1995) i B.A. (1992), oba iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo izazivanja opće opasnosti.

Muškarci lišeni slobode se dovode u vezu i sa izvršenjem krivičnog djela aktiviranja eksplozivne naprave u ulici Kreštalica, izvršenog 26. marta 2024. godine, naveli su iz MUP-a KS.

federalna.ba/Fena

Irfan Čengić napad osumnjičeni Tužilaštvo KS
Meksiko napad
0 13.05.2024 08:38
Ukrajina poginuli napad Belgorod
0 13.05.2024 08:35
dronovi napad skladište nafte Rusija
0 09.05.2024 10:39