Organizatori mostarskog derbija: Spriječit će se neredi, pobijedit će sport
(Izvor: federalna.ba/Sanel Kajan)

Organizatori mostarskog derbija: Spriječit će se neredi, pobijedit će sport

Uoči fudbalske utakmice između Veleža i Zrinjskog, koja će biti odigrana u subotu, Sportski savez Grada Mostara organizovao je zajednički sastanak s predstavnicima klubova, Grada Mostara i Policijske uprave Mostar, tj MUP-a Hercegovačko neretvanskog kantona. Nakon sastanka iskazana su uvjerenja da će sve proteći bez problema. Pozvali su navijače kao i sve stanovnike Mostara da pošalju lijepu poruku iz ovog grada, uz garancije da službe sigurnosti sve imaju pod kontrolom.

„Zašto pravite od ovoga takvu priču?! Ništa se strašno ne dešava! Imamo sve pod kontrolom. Mi imamo derbi ovdje u gradu, i ponosni smo da imamo dva kluba. Bit će fantastična utakmica. U subotu ćemo svi slaviti. Slaviti za svoje klubove. Bit će to festival sporta i iza toga neće biti nikakvih problema, ja sam siguran“, kaže Mario Kordić gradonačelnik Mostara. 

Da neće biti incidenata siguran je i predsjednik Sportskog saveza.

„Mi smo na sastanku s ljudima iz policije dobili uvjeravanja i vjerujemo u to da će sve proći u najboljem redu. I ovom derbiju, kao i o prethodnom, će se pričati o rezultatu, o igri, a nikako o neželjenim situacijama“, kaže Senad Kevelj, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara. 

Utakmica Zrinjski – Velež bit će odigrana u subotu na stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru.

federalna.ba/Sanel Kajan

derbi Mostar Sigurnost
Senad Šantić Mostar IT kompanija
0 06.05.2021 15:08
Aleksa Šantić Mostar
0 05.05.2021 19:33
Benjamina Karić Mostar Mario Kordić Sarajevo
0 05.05.2021 17:14
Mostar Srbi Prosvjeta ravnopravnost HNK
0 02.05.2021 18:40
Vaskrs Saborna crkva Mostar Federalni radio
0 02.05.2021 17:58