Opozicija RS-a: Ako vlast ne ispuni zahtjeve protesti će biti nastavljeni
(Izvor: Fena/Arhiva)

Opozicija RS-a: Ako vlast ne ispuni zahtjeve protesti će biti nastavljeni

Na velikom narodnom protestu koji će u subotu biti održan u Banjoj Luci izlazimo sa jasnim zahtjevima i rokovima za njihov ispunjavanje, a ukoliko oni ne budu ispunjeni protesti će biti nastavljeni - poručili su ovo danas predsjednici opozicionih stranka iz Republike Srpske, nakon sastanka.

Pozvali su građane da u što većem broj izađu na protest i iskažu nezadovoljstvom pokušajima gušenja medija i potezima vlasti koja ne radi u interesu građana.

 - Očekujem jedan veliki miting i potpuno je jasno da sa protestima, ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni, nećemo stati i oni će se nastaviti u kontinuitetu u vremenu koje je pred nama -  poručio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

On je izrazio uvjerenje da će odziv građana biti odličan i da će protesti proteći u mirnoj i demokratskoj atmosferi dodajući da su sve procedure i dozvole za održavanje mitinga privedene kraju.

Šarović kaže da su, iako je glavna tema protesta borba protiv medijskog mraka u kojem se nalazi RS, dešavanja proteklih dana nametnula i druge teme o kojima će se takođe govoriti na ovom protestu.

Branislav Borenović, predsjednik PDP, je poručio da će u subotu biti održan veliki mirni narodni protest sa ključnim zahtjevom da režim koji guši i medije i život u Republici Srpskoj treba zaustaviti.

 - Zato s pravom i sa velikim optimizmom očekujemo da će to biti praznik demokratije na kojem će građani slobodno poručiti da je dosta tiranije i da hoće normalan slobodan život u kojem će vlast štiti njihovo zdravlje i njihova prava, što danas nije slučaj - kazao je Borenović.

Očekujemo veliki broj građana koji će, dodao je Borenović, zajedno sa predstavnicima opozicije iskazati svoje nezadovoljstvo stanjem u koje je vlast dovela Srpsku i zatražiti da se rješavaju problemi njenih građana.

 - Ako ljudi žele slobodu smatram da u subotu trebaju doći na Trg Krajine u Banjaluci jer je vlast prevršila svaku mjeru - poručio je Nebojša Vukanović, predsjednik Pokreta za pravdu i red.

federalna.ba/Fena

opozicija protest Republika Srpska
London Velika Britanija protest
0 13.04.2024 15:48
medicinari protest Banja Luka
0 12.04.2024 13:55
Pariz medicinske sestre protest
0 04.04.2024 21:24
Srbija opozicija Beograd izbori glasači
0 03.04.2024 13:49