Operni solisti HNK Zagreb gostuju u Mostaru
(Izvor: Fena/Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača)

Operni solisti HNK Zagreb gostuju u Mostaru

U četvrtak, 21. rujna, u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače nastupit će solisti hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Zagreb, a ljubitelji klasične glazbe moći će uživati u izvedbama najzvučnijih hrvatskih opernih imena.

- HNK u Zagrebu želi ostvariti čvrstu suradnju s privatnim sektorom, a podrška tvrtke FEAL od iznimnog je značaja u ovoj kazališnoj sezoni. Partnerstvo s FEAL-om pravi je primjer koji će poslužiti kao obrazac za buduće osnaživanje kulturno-gospodarskih veza u Hrvatskoj i inozemstvu. Za ovu priliku HNK u Zagrebu će na koncertu predstaviti dijelove opera koje će biti na repertoaru u sezoni 2023/2024, u izvedbi renomiranih solista zagrebačke Opere. Radi se o arijama i duetima iz premijernih opernih naslova koji će tek zasjati na našoj pozornici u novim produkcijama, kao i o djelima koja su uspješno već predstavljena našim gledateljima - istaknula je intendantica Iva Hraste Soče.

Solisti će izvesti arije, duete i ansamble iz opera nekih od najpoznatijih skladatelja, poput Giuseppea Verdija, Giacoma Puccinija, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Georgesa Bizeta, Jacquesa Offenbacha te hrvatskih autora Jakova Gotovca, Ivana pl. Zajca i Ive Tijardovića.

- Ovakav vid suradnje je prilika da posjetitelji uživaju u izvedbama vrhunskih solističkih imena. Čast i zadovoljstvo nam je biti dio ove priče te se nadam da ćemo i ubuduće doprinijeti intenzivnijoj kulturnoj suradnji između dvije države što bi rezultiralo uspješnoj realizaciji brojnih manifestacija - naglasio je direktor tvrtke FEAL Ante Musa.

U nadolazećoj sezoni Opera HNK u Zagrebu premijerno će izvesti Rigoletto G. Verdija, Cosi fan tutte W.A. Mozarta i La bohême G. Puccinija.

Sopranistica Darija Auguštan izvedbom Wolfgang Amadeus Mozart: Così fan tutte Come scoglio, arijom Fiordiligi iz 1. čina, otvorit će koncert.

Nakon toga koncert će nastaviti bariton Ljubomir Puškarić izvedbom Verdi: Rigoletto Cortigiani, vil razza dannata.

Mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović će izvesti Habanera, ariju Carmen, Domagoj Dorotić La fleur que tu m'avais jetée, ariju Don Josea iz 2. čina.

federalna.ba/Fena

koncert