OO za obilježavanje godišnjice srebreničkog genocida: 20 godina od početka Marša mira

Danas je u Memorijalnom centru Potočari – Srebrenica održan drugi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a“ Srebrenica.

Na sastanku se govorilo o dosadašnjim aktivnostima na pripremi obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a“ Srebrenica.

"Ovo je drugi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 29. godišnjice genocida. Ove godine smo ranije krenuli sa pripremama, obzirom da je pred nama dosta posla koji moramo uraditi. Sljedeće godine je 30-ta godišnjica i o tome moramo voditi računa. Vjerujem da ćemo sve pripremiti da na dostojanstven način obilježimo godišnjicu genocida. Sve pripreme koje radimo ove godine ujedno radimo i za narednu, 30-tu godišnjicu genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a" Srebrenica iz jula 1995. godine", istakao je predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić.

On je dodao da je na dnevnom redu sastanka bio i izvještaj predsjednika pododbora o dosadašnjem radu.

"Ranije su imenovani predsjednici pododbora i oni su imali zadatak da formiraju svoje odbore. U suštini svi su to uradili, i već su krenuli sa radom i određenim aktivnostima", rekao je Fejzić.

"Marš mira" će i ove godine biti jedna od najmasovnijih aktivnosti u okviru obilježavanja godišnjice genocida.

"Ove godine je 20 godina od početka Marša mira i mi ćemo posebnu pažnju posvetiti tome. U narednom periodu će biti izvršen obilazak trase Marša mira. Kao i prethodnih godina očekujemo veliki broj učesnika Marša mira. Ove godine ćemo imati određenih novina sigurno", istakao je predsjednik pododbora za Marš mira Suljo Čakanović.

federalna.ba/AA
Marš mira godišnjica sastanak OO
Emmanuel Macron Palestina Pariz sastanak
0 24.05.2024 13:06
SBF sastanak Elmedin Konaković
0 22.05.2024 11:08
zločin Zaklopače djeca ubijena godišnjica
0 16.05.2024 09:35
Elmedin Konaković sastanak koalicija
0 13.05.2024 23:30