videoprilog Darija Božića (Dnevnik 2 - Sport)

Olimpijski dan u Visokom, na terenima parka 'Ravne 2' nadmetalo se više od 150 učenika

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Fondacijom Arheološki park Bosanska piramida Sunca, organizovao je u Visokom olimpijski dan, tradicionalnu sportsku manifestaciju koju svake godine organizuju sve članice Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Prvi put je ovakav događaj povjeren jednoj nevladinoj organizaciji ili fondaciji. Na prekrasnim sportskim terenima parka „Ravne 2“ se nadmetalo više od 150 učenika iz šest visočkih osnovnih škola. Domaćin Semir Osmanagić nije krio zadovoljstvo ukazanim povjerenjem da se upravo na ovom mjestu organizuje jedan ovakav događaj.

Manifestaciju su svojim prisustvom uveličali i brojni gosti iz javnog, kulturnog i političkog života BiH, ambasadorica Francuske u našoj zemlji Christine Toudic kao i ministri u Vladi Federacije i Vladi Zeničko-dobojskog kantona, te predstavnici Olimpijskog komiteta.

Mladi takmičari imali su priliku da se okušaju u ukupno šest sportova, taekwondou, rukometu, stolnom tenisu, karateu, tenisu, odbojci, košarci, streljaštvu i nogometu, a pridružili su im se i neki od naših vrhunskih sportista i olimpijaca Nedžad Husić, Elvedina Muzaferija, Esma Alić, Emir Lokmić i Strahinja Erić.

federalna.ba

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine Fondacija Arheološki park Bosanska piramida Sunca Visoko Olimpijski dan Semir Osmanagić
Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine
0 25.09.2023 19:30
Sport Fest Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine
0 25.09.2023 11:50
Afan Habibović Zlatni krug Visoko Zlatni septembar
0 16.09.2023 20:58
Srce za djecu oboljelu od raka Visoko
0 10.09.2023 15:02