Olimpijci Tuka i Pezer danas i sutra nastupaju na Prvenstvu BiH u Zenici

Olimpijci Tuka i Pezer danas i sutra nastupaju na Prvenstvu BiH u Zenici

Atletski klub Zenica danas i sutra će biti domaćin najboljim bh. atletičarkama i atletičarima, na kojem će nastupiti i bh. olimpijci Amel Tuka i Mesud Pezer, koji su i državni rekorderi u svojim disciplinama.

Prema riječima generalnog sekretara i trenera u AK Zenica Aziza Kevelja, ovo će biti do sada najmasovnije Državno seniorsko prvenstvo, koje, zvanično, počinje u 16.00 sati. Međutim, prije svečanog otvaranja, već u 15.30 sati, na borilišta će izaći seniorke u bacanje kladiva i skoku s motkom, kao i seniori u skoku s motkom. Sutra će u 15.30 sati svoje takmičenje imati seniori u bacanju kladiva.

"Prijavljena su 182 učesnika iz 28 bh. klubova i ovo je do sada najmasovnije takmičenje. Što je važno, svi će nastupiti u zvaničnoj konkurenciji, odnosno niko nije prijavljen van konkurencije", ističe Kevelj.

Tuka će, napominje, Kevelj, danas nastupiti u trci na 400, a sutra i na 800 metara, kada će nastupiti i donedavni član zeničkog kluba Abedin Mujezinović, koji od ove sezone nastupa za AK Sarajevo.

Pezeru će, pak, konkurent za prvo mjesto u bacanju kugle biti veteran i klupski kolega Hamza Alić, dok zbog povrede neće nastupiti Sarajlija Kemal Mešić. Nastupit će i bh. rekorder u bacanju koplja Dejan Mileusnić iz AK Zenica.

federalna.ba/Fena

atletika Mesud Pezer Amel Tuka