videoprilog: Prijatelji Srebrenice (Dnevnik 2 - Sport)

Održana ulična trka 'Stazama Bosne Srebrene'

Po treći put u Srebrenici organizovana je manifestacija "Stazama Bosne Srebrene", a organizator je Udruženje „Dečki u plavom“ iz Sarajeva.

Predsjednik Udruženja „Dečki u plavom“ Darko Lončar kazao je da na dječijoj utrci na 600 metara bilo prijavljeno 147 djece, a na utrci 10 kilometara bilo je prijavljenih 197 učesnika.

- Zadovoljni smo organizacijom i vjerujem da smo osvjetlali obraz i ove godine. Prvo mjesto u ženskoj kategoriji osvojila je Alma Hrnjić iz Sarajeva, drugo mjesto Emina Alagić iz Sarajeva i treće mjesto Dijana Terzić iz Nevesinja. U muškoj kategoriji Uroš Gutić iz Nevesinja, drugi Emir Hastor iz Goražde i treće mjesto Zaim Šuman iz Goražda. Zadovoljan sam povećanim brojem učesnika, a posebno djecom jer je naš cilj da djeca osjete takmičarski duh – rekao je Lončar.

Sportista Senad Hadžiomeragić iz Tuzle šest godina bavi se rekreativnim trčanjem i danas je učestovao u utrci.

- Posebna emocija je biti u Srebrenici, jednostavno emocije prorade i drago mi je da sam došao i bez obzira na rezultat u utrci – istakao je Hadžiomeragić.

Sportista iz Srebrenice Mirsad Siručić kaže da je ova trka veoma važna za tu opštinu jer je donijela "svjetlost u grad".

- Jutros kad sam došao ovdje i zatekao punu ulicu ljudi, bilo mi je veliko srce kao kuća. Hvala organizatoru i Opštini Srebrenica koji su pomogli da se održi trka, hvala i onima koji su došli da učestvuju u manifestaciji – istakao je Siručić.

Trener atletskog kluba iz Zvornika Momčilo Mandić učestovao je na utrci i kaže da je zadovoljan organizacijom.

- Došli smo da uveličamo ovu manifestaciju i drago mi je da učestvujemo sa djecom iz Zvornika  u Srebrenici – kazao je Mandić.

Udruženje "Dečki u plavom" ovim projektom želi obogatiti društvene sadržaje u Srebrenici, učiniti ovaj grad mjestom okupljanja trkača iz BiH i regije te na taj način privući veliki broj posjetilaca i turista u Srebrenicu, koja obiluje prirodnim ljepotama.

Ova manifestacija se održava uz podršku Turističke organizacije Srebrenica.

federalna.ba/Fena

Stazama Bosne Srebrene Srebrenica
genocid Memorijalni centar Srebrenica-Potočari Srebrenica
0 17.03.2023 17:54
visoki predstavnik Srebrenica genocid
0 10.03.2023 17:11
Christian Schmidt Srebrenica
0 10.03.2023 11:57
Daris Bećirović Srebrenica negiranje genocida
0 08.03.2023 10:30