Određen pritvor vozaču koji je pijan u Tuzli uzrokovao nesreću u kojoj je pet osoba teško povrijeđeno
(Izvor: Arhiv)

Određen pritvor vozaču koji je pijan u Tuzli uzrokovao nesreću u kojoj je pet osoba teško povrijeđeno

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Smajla Mehmedovića (24) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog prometa.

On je osumnjičen da je 21. septembra 2023. godine oko 1 sat nakon ponoći,  u tuzlanskom naselju Solana (sjeverna magistrala u Tuzli, sa dvije saobraćajne trake u jednom smjeru), svjestan da se ne pridržava saobraćajnih propisa i time dovodi u opasnost živote ljudi, sa koncentracijom alkohola  u krvi od 0,65 promila, upravljao vozilom „mercedes“ lijevom saobraćajnom trakom  bezobzirnom brzinom od oko 150 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h,  dok se ispred njega u istom smjeru kretalo vozilo „toyota yaris“ u desnoj saobraćajnoj  traci, a  u kojem je bilo šest osoba. Uslijed ovakve vožnje i neprilagođene brzine, osumnjičeni  nije uspio bezbjedno zaustaviti vozilo kada je vozačica toyote počela prestrojavanje u lijevu saobraćajnu traku, nakon čega je ostvario kontakt prednjim čeonim dijelom mercedesa sa lijevim bočnim dijelom vozila toyota, koje se od siline udara odbilo naprijed, udarilo bočnim dijelom u saobraćajne znakove i stub ulične rasvjete i prevrnulo na krov, a mercedes je prednjim čeonim dijelom udario u stablo drveta.

U saobraćajnoj nesreći je pet osoba iz toyote teško tjelesno povrijeđeno i hospitalizirano u UKC-u Tuzla, dok su osumnjičeni i suvozač iz njegovog vozila lakše povrijeđeni. Na  vozilu mercedes je vlasnik prijavio štetu od oko 100.000 KM.

Nakon obavljenog uviđaja, saslušanja svjedoka i drugih istražnih radnji Odjeljenje kriminalističke policije PU Tuzla je 2. oktobra 2023. godine  ovom Tužilaštvu dostavilo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i predalo osumnjičenog u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Mehmedovića.

Istražne radnje i potrebna vještačenja su u toku, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

federalna.ba

određen pritvor vozač Tuzla
Amra Kahrimanović Tuzla
0 24.02.2024 12:43
Napretkovi dani kulture Tuzla
0 24.02.2024 09:49
Tuzla seksualna iznuda ulična akcija
0 23.02.2024 17:15
francuski jezik Tuzla
0 21.02.2024 14:32
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine Tuzla okupljanje
0 19.02.2024 08:38