Određen pritvor višestrukom povratniku, osumnjičen za nasilje nad suprugom i djetetom
(Izvor: Ilustracija)

Određen pritvor višestrukom povratniku, osumnjičen za nasilje nad suprugom i djetetom

Postupivši po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, Osnovni sud u Brčkom odredio je pritvor višestrukom povratniku u vršenju kaznenih djela, osumnjičenom da je počinio nasilje prema supruzi i malodobnoj kćerki.

Osumnjičenom za nasilje u obitelji, pritvor je određen uslijed opasnosti da će utjecajem na svjedoke ometati kazneni postupak i da će ponoviti kazneno djelo, za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

 Protiv višestrukog povratnika u vršenju kaznenih djela, otvorena je istraga zbog sumnje da je tijekom listopada ove godine nasiljem i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao mir, tjelesni integritet i duševno zdravlje supruge i malodobne kćerke, s kojima živi u zajedničkom domaćinstvu, ističu iz Tužiteljstva Brčkog. 

Sumnja se da je u više navrata fizički nasrnuo na suprugu, udarao je šakama po glavi, uvrtao joj ruke, hvatao za kosu i gurao, nanosio joj udarce nogama i raznim predmetima po tijelu. Sve to je, uz psovke i uvrede, činio pred njihovom zajedničkom malodobnom kćerkom, kojoj je u jednoj takvoj prilici nanio i udarac nogom.

Kako se navodi u naredbi o provođenju istrage, nakon što bi napustio prostorije njihovog zajedničkog domaćinstva, on ih je više puta zaključavao u kući, onemogućavajući im tako da izađu i njegovo ponašanje prijave policiji.

Nakon što je otkriven, on je 30. studenoga lišen slobode i sprovoden pred tužitelja Tužiteljstva Brčko distrikta koje je, pošto ga je ispitalo, podnijelo prijedlog Osnovnom sudu da mu odredi pritvor.

Prihvativši tužiteljski prijedlog u cijelosti, sud je osumnjičenom odredio jednomjesečni pritvor, uslijed opasnosti da će utjecajem na svjedoke ometati kazneni  postupak i da će ponoviti kazneno djelo, za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

Odbivši žalbu odbrane, Apelacioni sud Brčko distrikta BiH potvrdio je ovu odluku, a u međuvremenu, Tužiteljstvo i Policija Brčko distrikta BiH nastavili su intenzivnu istragu usmjerenu na dokazivanje kaznenog djela nasilja u obitelji.  

federalna.ba/Fena

BiH Brčko distrikt BiH
Islamska zajednica BiH Brčko Brčko distrikt BiH Distrikt Brčko poskupljenja poskupljenje
0 26.02.2024 19:50
Brčko Brčko distrikt BiH Islamska zajednica BiH poskupljenje poskupljenja
0 25.02.2024 20:58
ženska nogometna reprezentacija BiH Švedska
0 22.02.2024 14:59