videoprilog Admira Pripoljca (Federacija danas)

Odrađeno pripremno okupljanje za prve kvalifikacije ženske futsal reprezentacije BiH

Kada ne igraju nogomet u svojim matičnim klubovima, 16 igračica koje su se pronašle na širem spisku selektora Nijaza Mulahmetovića nastupaju u dresu ženske futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine. Proteklih dana u Zenici je odrađeno i pripremno okupljanje za prve kvalifikacije našeg nacionalnog tima.

Radna atmosfera u našem taboru, pripremna akcija pod budnim okom našeg futsal stručnjaka Nijaza Mulahmetovića. Pauza u prvenstvima na zelenim terenima iskorištena je za okupljanje ženske futsal reprezentacije.

"One sve igraju veliki nogomet imamo tu par igračica koje igraju futsal. Dobro su se snašle i ono što nas raduje što hoće da uče najvažnije je da imaju želju, da vole ovaj spot i spremne su napraviti rezultat", istakao je selektor.

Na spisku selektora Mulahmetovića pronašlo se 16 imena koje se bore za svoje mjesto u timu koji će krenuti put Moldavije na prvi kvalifikacioni turnir.

"To je veliki uspjeh. Sve djevojke treba da budu ponosne jer su dobile poziv, jer mali broj djevojkaa može da putuje u Moldaviju i svaka treba da se pokaže i da najbolje predstavi državu", kaže Nikolina Todorić, futsal reprezentativka BiH.

Pored domaćina Moldavije, protivnici našem nacionalnom timu bit će Nizozemska i Armenija. Da ovaj tim ima potencijal potvrdile su i proteklog mjeseca u prijateljskom dvomeču, dva puta su savladale selekciju Slovenije.

"Imali smo to jedno okupljanje, stvarno je bilo dobro. Pobjedili smo te dvije utakmice, sad smo došli da se uvježbamo pred te kvalifikacije. Nismo mogli da organizujemo utakmice, ali i ovo nam je dobro došlo da se uklopimo, izvježbamo i da budemo spremni", istakla je Nikolina Milović, futsal reprezentativka BiH.

Veliki izazovi su pred ovim timom jer ženska futsal reprezentacija ranije nije bila oformljena. U planu je, ukoliko se ukaže prilika, odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica, a naredno pripremno okupljanje je pred kvalifikacioni turnir koji se igra u augustu.

federalna.ba

futsal reprezentacija BiH žene okupljanje pripreme kvalifikacije
SAD žene zabrana pobačaja
0 01.07.2022 22:06
najtopliji juni BiH
0 01.07.2022 14:40
BiH Češka košarka
0 01.07.2022 09:39
Rodoč kultura BiH brodovi
0 30.06.2022 21:21
Šefik Džaferović NATO BiH
0 30.06.2022 18:25