Odjelu travničke Psihijatrije uručene knjige
(Izvor: federalna.ba/Sanela Sojtarić)

Odjelu travničke Psihijatrije uručene knjige

Uručenjem knjiga koje su sakupili uposlenici općine, a dio donirala Gradska biblioteka odjelu travničke Psihijatrije i u Travniku je obilježen svjetski Dan knjige. Naime, struka u travničkoj Bolnici je pokrenula incijativu otvaranja biblioteke, koja je prvenstveno trebala biti namjenja okupacionoj terapiji psihičkih bolesnika. Dobar odziv Travničana u darovanju omogućio je da biblioteku mogu koristiti svi bolnički  pacijenti. Ono što je zanimljivo jeste da većina knjiga je sa posvjetom.

„Pamte se riječi i slike i dragi ljudi, budite ponosni na sebe makar i nepročitali ništa osim ove posvete. Znajte da vam u njoj poklanjam najljepše misli i želje“, pročitao je posvetu šef psihijatrijskog Odjela u JU Bolnica Travnik, dr. Nermin Čurić, a potom dodao:

„Poruka afirmacijska,kratka koja bi trebala da izazove osjećaj kod pacijenta da oni nisu sami. Da koriste knjigu kao neki nježniji, usmjereni način bijega od realnosti“.

„Knjiga produblje, produhovljava, oplemenjuje vokabular i daje ljudima mogućnost da se ljepše izražavaju, bolje razumjevaju stvari i bolje shvaćaju jedni druge“, kazao je Admir Hadžiemrić, načelnik Općine Travnik.

federalna.ba/Sanela Sojtarić

Travnik Psihijatrija knjige
stećak stećci Travnik nišani nišan
0 28.09.2023 21:34
Svjetski dan turizma Travnik SBK
0 26.09.2023 18:37
Reisul-ulema Husein ef. Kavazović Predškolska ustanova Nedžm Travnik
0 16.09.2023 11:57
Travnik TBC onkološki pacijenti
0 30.08.2023 10:25