Odbojkaški klub Napredak iz Odžaka sprema se za nove uspjehe
(Izvor: federalna.ba/Perica Nedić)

Odbojkaški klub Napredak iz Odžaka sprema se za nove uspjehe

Odbojkaški klub Napredak iz Odžaka svojim uspjesima nekada je proslavljao svoj mali grad na sjeveru naše zemlje. Klub se u ovom periodu uvelike priprema za nove uspjehe, ali i za proslavu 50. godišnjice postojanja.

U Odžaku ljubav prema odbojci traje godinama, otkako je njihov odbojkaški klub nizao uspjehe. Iako članovi kluba neko vrijeme nisu bili na okupu, sada kažu da kreću u pobjede spremniji nego li ikada.

„Na godinu ćemo slaviti 50 godina i to je razlog zašto se ekipa ponovno okupila, i zbog čega želimo da ovaj dio Odžake povijesti, što je jako bitan za nas Odžačane bude ponovno u funkciji“, kaže Darko Kasap, predsjednik OK Napredak Odžak.

„Kao prvo, najveći nam je problem bio ponovno okupiti ekipu. To smo počeli odmah nakon izglasavanja nove uprave, sazvali smo sve naše igrače koji nisu te dvije godine igrali. Kroz taj mjesec smo vidjeli koje nam pozicije možda nedostaju pa smo onda krenuli u dovođenje nekih igrača, pojačanja sa strane“, rekao nam je Franjo Pirkl, direktor OK Napredak Odžak.

Igrači su svjesni da publika očekuje u što skorije vrijeme da ovaj klub opet bude najbolji. Pred njima je zasigurno najviše rada kako bi ta očekivanja i ispunili.

„Imali smo jednu domaću utakmicu protiv Domaljevca u kupu, malo je to podsjetilo na one stare dane, bilo je sigurno 300 ljudi. To je stvarno nama igračima jedan dodatan motiv. Mi moramo raditi da svojim igrama napunimo odžačku dvoranu“, kazao je Tomislav Ilić, igrač OK Napredak Odžak.

Predsjednik kluba još nam je rekao kako postoje planovi u kojima bi iz Europe vratili sve odžačke igrače koji su, u ovoj nešto dužoj pauzi, otišli u druge klubove. Krajnji cilj je, dakle, da klub bude onakav kakav je bio – najbolji.

„Naš je prvi motiv bio da Napredak ponovno počne s radom, da se ove godine pokušamo vratiti u Premier ligu i da naredne sezone pokušamo naše igrače koji danas igraju po Europi, da ih sve vratimo u Odžak i time bi završili ovaj naš jedan ciklus gdje bi onda Odžak imao svoje igrače ponovno u svom klubu i koji bi igrali za naš grad i naš klub“, poručuje Darko Kasap, predsjednik OK Napredak Odžak.

Interes za odbojkom u ovom malom gradu ponovno raste. Nadamo se kako će sport privlačiti mlade koji će svoju karijeru moći graditi kako u ovom tako i u drugim klubovima naše zemlje, a ne negdje u Europi.

federalna.ba/Matias Zečević

Odžak OK Napredak
Odžak požar benzinska pumpa
0 22.12.2022 10:20
Odžak lov
0 07.11.2022 12:02
Odžak igralište reciklirana plastika
0 07.10.2022 08:50
Federalna uprava civilne zaštite Odžak Usora
0 01.10.2022 11:42