Odbojkaši sarajevske Bosne juniorski državni prvaci

Odbojkaši sarajevske Bosne juniorski državni prvaci

Danas je u Sarajevu u dvorani "OŠ Umihana Cuvidina" završeno juniorsko prvenstvo u odbojci za muškarce. Ekipe koje su kroz entitetska takmičenja izborile plasman na finalno, državno, takmičenje su: OK Bosna Sarajevo, OK Borac Banja Luka, OK Gradina Srebrenik, OK Modriča.

Nakon uzbudljivih mečeva titulom juniorskog prvaka BiH okitili su se odbojkaši OK Bosna. Koliko su Bosnaši bili superiorni u ovoj konkurenciji, dovoljno govori podatak da u cijelom prvenstvu nisu izgubili niti jedan set. Za najboljeg igrača finalnog turnira izabran je odbojkaš Bosne Hasan Hadžić. Drugo mjesto pripalo je ekipi Modriče, a treće mjesto ekipi Gradine iz Srebrenika. 

Trener OK Bosna Denis Dautović je izjavio: "Moram reći da ovaj rezultat nije slučajan i da sam presretan. Momci su vrijedno radili u proteklom periodu, a klupsko rukovodstvo je u punom kapacitetu stalo iza ovog projekta. Poslije tačno deset godina, Bosna je opet prvak naše države. Ovi momci su naša budućnost".

Bosna na ovaj način završava jednu jako uspješnu sezonu. Prvi tim Bosne je izborio učešće u Evropi kroz odbojkaški CEV Challenge cup, a juniori su prvaci BiH. 

Na kraju, treba pohvaliti rad uprave kluba tokom cijele sezone, kao  i besprijekornu organizaciju ovog turnira.

federalna.ba/Muhamed Bikić

odbojka Bosna
odbojka reprezentacija
0 11.08.2022 17:43
reprezentacija odbojka
0 10.08.2022 18:15
odbojka Odbojkaška reprezentacija BiH
0 03.08.2022 22:16
sport odbojka Liga nacija SAD Poljska
0 23.07.2022 20:52
sport odbojka Liga nacija
0 16.07.2022 20:34