Od UEFA-e zatraženo da odloži rok za prijavu igrača koji će igrati na EP
(Izvor: Arhiv)

Od UEFA-e zatraženo da odloži rok za prijavu igrača koji će igrati na EP

Od Evropske fudbalske unije (UEFA) zatraženo je da odloži rok za predaju spiskova igrača koji će igrati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Kako je danas prenio Sky, pojedine zemlje izrazile su zabrinutost da će biti vrlo malo vremena za procjenu potencijalnih povreda igrača, prije nego što selektori pošalju spiskove u UEFA-u, do 7. juna u ponoć, pošto će posljednje prijateljske utakmice biti završene samo dva sata prije isteka roka za prijavu igrača.

Međutim, malo je vjerovatno da će UEFA pomjeriti rok pošto prema njenim pravilima, igrači u reprezentacijama moraju biti registrovani sedam dana prije početka takmičenja, a Evropsko prvenstvo počinje 14. juna utakmicom Njemačke i Škotske.

Takođe, u pravilima je i da igrači mogu da budu zamijenjeni u reprezentacijama bilo kada do prve utakmice na turniru sve dok postoji medicinski dokaz da imaju povredu koja ih sprječava da igraju. O tome će se raspravljati u ponedjeljak na sastanku Nacionalnog komiteta takmičenja, kao i o eventualnom povećanju broja igrača u reprezentacijama. To tijelo će dati preporuku koju bi UEFA trebalo da ratifikuje na svom Izvršnom komitetu.

Na sastansku sa selektorima prošle sedmice u Diseldorfu, predstavljena je ideja da se ekipe sa 23 igrača prošire na 26.

federalna.ba/Beta

UEFA Evropsko prvenstvo