Objavljen natječaj za upis na novi doktorski studij računarstva i ekonomije na SUM-u
(Izvor: Fena/SUM)

Objavljen natječaj za upis na novi doktorski studij računarstva i ekonomije na SUM-u

Sveučilište u Mostaru (SUM) objavilo je u petak natječaj za upis na novi poslijediplomski sveučilišni doktorski studij "Upravljanje informacijama i primjena informacijskih i komunikacijskih tehnologija", a to je istraživački usmjeren program usklađen s ciljevima Strategije razvoja SUM-a.

Doktoranti ovog programa upoznaju se s teorijom i praksom vezanom uz pohranjivanje, organiziranje, dohvaćanje i analizu informacija u različitim okružjima, priopćeno je sa SUM-a.

Doktoranti će se usmjeriti na dvije ključne oblasti: napredne tehničke vještine i kritičko razmišljanje u kontekstu upravljanja informacijama. Poslijediplomski doktorski studij organizira se u trajanju od tri godine, a može se studirati u statusu redovitog ili izvanrednog studenta. 

Doktorantima će se pružiti prilika suradnje s vodećim stručnjacima u području upravljanja informacijama i primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Baza mentora obuhvaća istaknute stručnjake sa Sveučilišta u Mostaru, Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta Sjever, Sveučilišta u Dubrovniku, Holon Instituta iz Izraela i Sveučilišta primijenjenih znanosti FH Burgenland iz Eisenstadta.

Natječaj je otvoren do 30. studenoga.

federalna.ba/Fena

natječaj