Obilježena treća godišnjica utemeljenja Evropskog centra za mir i saradnju u Banjaluci

U Banjaluci je danas obilježena treća godišnjica utemeljenja Evropskog centra za mir i saradnju. Međunarodni je ovo događaj kojem prisustvuje veliki broj zvanica među kojima je i bivša evroparlamentarka i izvjestilac za Balkan Doris Pack, koja je održala predavanje na temu zajedničkog života u Bosni i Hercegovini. Domaćin ove konferencije je banjalučki biskup Franjo Komarica koji je govorio o značaju ovakvog događaja za Banjaluku, te aktivnostima Evropskog centra za mir i saradnju.

„U tri godine smo doživjeli mnogo simpatija i za situaciju u Banjaluci i nastojanja naših Banjalučana, plemenitih ljudi i svih iz svijeta koji nam žele pomoći u našim nastojanjima da damo mali doprinos u našem gradu i zemlji za izgradnju bolje budućnosti, osobito za mlade generacije“, rekao je monsinjor Komarica.

"U ime Evropskog parlamenta mogu da kažem da smo prisutni ovdje 23 godine i jako smo sretni što obilježavamo treću godišnjicu Centra za mir i saradnju, te posebno zahvaljujem biskupu Komarici što je podržao ovakav projekat koji za cilj ima okupiti veliki broj mladih iz zemalja svijeta", istakla je Pack.

federalna.ba

Banja Luka Banjaluka Evropski centar za mir i saradnju Doris Pack biskup banjalučki Franjo Komarica
Banjaluka Banja Luka Jelena Trivić Draško Stanivuković SDS
0 23.06.2024 18:24
pijavica Banja Luka nevrijeme
0 04.06.2024 18:04
Miljenko Jergović Banja Luka Festival književnosti Imperativ
0 30.05.2024 21:04
Bajramski koncert Banja Luka
0 28.05.2024 15:58