Obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dan oslobođenja Konjica od fašizma
(Izvor: Fena/Grad Konjic)

Obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dan oslobođenja Konjica od fašizma

U povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dana oslobođenja Konjica od fašizma Grad Konjic organizirao je svečano podizanje zastave prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine na brdu Vrtaljica.

U prisustvu gradonačelnika Konjica Osmana Ćatića i učenika Srednje škole Konjic, zastavu je uime mladih Konjičana podigao Harun Špago, jedan od najboljih konjičkih studenata, priopćeno je iz Grada Konjicca.

- Želim pohvaliti Gradsku upravu Konjic koja intenzivno radi na kulturi sjećanja kako se važne stvari, koje su se dešavale nama kroz historiju, ne bi zaboravile, u koje uključuju i nas mlade, što je posebno važno. Zahvaljujem se na časti koja mi je ukazana i sretan sam što je prepoznat moj trud na fakultetu u protekle tri godine - kazao je tom prigodom Špago.

Gradonačelnik Ćatić kazao je kako je današnja manifestacija jedan u nizu događaja kojim se obilježavaju značajni datumi.

-Ukoliko želimo govoriti o budućnosti, neminovno je da se prisjetimo i naše prošlosti. Neki mladi ljudi prije nas maštali su o slobodi, mladi i mi zahvaljujući generacijama koje su branile i obranile našu domovinu i naš grad, danas živimo slobodno. Čast da otvori izložbu „1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine“ prije par dana, ukazali smo jednom od naših najstarijih sugrađana, koji je učestvovao u referendumu, a danas želimo ukazati čast mladim ljudima koji nas svojim uspjesima u obrazovanju čine ponosnim. Željeli smo da upravo Harun Špago, jednan od najboljih konjičkih studenata, koji je dobitnik zlatne značke Univerziteta u Sarajevu, u ime mladosti Konjica podizanjem prve zastave naše domovine Bosne i Hercegovine sa ovog mjesta pošalje snažnu poruku mira, zajedništva, tolerancije - naglasio je gradonačelnik Ćatić.

federalna.ba/Fena

Dan nezavisnosti BiH Konjic Osman Ćatić
Konjic MS Community BiH
0 19.04.2024 17:53
zapošljavanje Put ka EU Konjic Jablanica
0 30.03.2024 17:53
Konjic Jablanica pucnjava
0 15.03.2024 10:20
Ramo Isak Dan nezavisnosti BiH
0 03.03.2024 14:15