videoprilog Tarika Džihana (Federacija danas)

Novi Travnik: Svečano otvoreno 13. izdanje Plazma Sportskih igara mladih u BiH

Na platou ispred Općine Novi Travnik svečano je otvoreno 13. izdanje Plazma Sportskih igara mladih u BiH. Najveće regionalno sportsko amatersko takmičenje već drugu godinu održava se Novom Travniku i omogućuje mališanima da se kroz igru zabave, ali i da nauče nešto novo o prijateljstvu.

Lijepo je bilo na ulicama Travnika. Uz osmijehe i igru otvorene su Sportske igre mladih. Mališani iz Novog Travnika i okolice su sa svojim vršnjacima družili i igrali. Dječaci i djevojčice takmičili su se u dvije discipline, a to su igra između dvije vatre i atletika. Djeci nije toliko bio bitan rezultat koliko dobra zabava i upoznavanje novih drugova.

Sa višegodišnjom tradicijom, Sportske igre mladih širom BiH rade na promociji zdravog života, sporta, prijateljstva, poštovanja različitosti i fair-playa. Djeca uče da se kroz timski duh i zajedništvo može sve pobijediti.

“Novi Travnik je spremno dočekao Sportske igre mladih i sa veseljem pruža mogućnost da i naša djeca iz Novog Travnika, iz mjesta za sve, sudjeluju u aktivnostima i velikoj obitelji Sportskih igara mladih. Da budu pravi SIM-ovci, nositelji boljih vrijednosti i da postanu bolji ljudi”, kazao je načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo (HDZ BiH).

Najbolji mališani ostvarit će plasman u finalno takmičenje igara koje će biti održano u Sarajevu od 5. do 7. jula, a najuspješniji putuju u Split na međunarodno finale koje će biti održano u augustu.

federalna.ba

Plazma Sportske igre mladih Sportske igre mladih
Sportske igre mladih veliko finale Split
0 16.07.2024 11:39
Sportske igre mladih
0 09.07.2024 21:12
Sportske igre mladih Plazma Sportske igre mladih
0 05.07.2024 12:32
Sportske igre mladih Plazma Sportske igre mladih
0 20.06.2024 14:59
Sportske igre mladih Plazma Sportske igre mladih
0 07.06.2024 21:04