Novi master program na EFSA - Upravljanje opskrbnim lancima
(Izvor: Ekonomski fakultet UNSA)

Novi master program na EFSA - Upravljanje opskrbnim lancima

Univerzitet u Sarajevu - Ekonomski fakultet (EFSA) i Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku organizuju zajednički master program dvojne diplome u akademskoj 2023/24. godini – Upravljanje opskrbnim lancem (UOL).

Analizirajući potrebe tržišta rada u Bosni i Hercegovini, Ekonomski fakultet u Sarajevu je kreirao master program iz oblasti upravljanja lancem snadbijevanja – prvi i jedini iz ove oblasti u našoj zemlji. Program je namjenjen osobama koje žele steći i/ili proširiti znanja, razviti analitičke vještine i postati stručnjaci u upravljanju složenim lancima opskrbe.

Integrisanim pristupom edukaciji o upravljanju opskrbnim lancima polaznici se osposobljavaju za poslovnu optimizaciju različlitih logističkih i povezanih aktivnosti usmjerenih na tok proizvoda, informacija i vrijednosti unutar i između privrednih subjekata.

UOL polaznicima nudi razvijanje specijaliziranih kompetencija kao što su predlaganje prikladnih metoda upravljanja logističkim sistemima, analiziranje troškova i nivoa usluge, procjenjivanje mogućih ekonomskih i pravnih rizika, planiranje i upravljanje potražnjom i zalihama, predlaganje odgovarajuće tehnologije u pojedinim područjima UOL-a i drugo.

Po završetku, polaznici dobijaju diplome oba fakulteta, te diplomu Evropske logističke asocijacije (*Candidate European Logistician – cELog nivo 6, Senior Logisticisan).

Konkurs za prijave je otvoren do 27. septembra 2023. godine, a online Dan otvorenih vrata će biti održan 14. septembra u 17 sati.

Više informacija o programu i Konkurs se nalaze na web stranici Fakulteta www.efsa.unsa.ba

Učešće u Danu otvorenih vrata je otovreno za sve zainteresovane ali uz prethodnu najavu na e-mail pr@efsa.unsa.ba

federalna.ba/Ekonomski fakultet UNSA

novi master program na EFSA UNSA