javljanje Dine Durmića (Federacija danas)

Novalić: Kalesija od Vlade FBiH povukla značajna sredstva za pomoć nižim nivoima vlasti

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je danas tokom posjete Kalesiji da je ta općina od Vlade FBiH povukla značajna sredstva za pomoć nižim nivoima vlasti.

Pojasnio je da se to odnosilo na podrške zbog posljedica pandemije, zatim podrške privredi, poljoprivredi i infrastrukturi.

- Potrebna je simbioza aktivnosti Općine, Kantona i Federacije za stvaranje boljih uvjeta za život stanovništva Kalesije, prvenstveno kroz razvoj nove privredne zone, te sporta, kulture, zdravstva i školstva - potcrtao je Novalić. 

Naveo je da nije isključeno da u narednom periodu Vlada podrži i završetak izgradnje sportske dvorane u Kalesiji, kroz sistemski projekt izgradnje sportskih dvorana u FBiH.

Novalić je pojasnio da je dogovoreno nakon izbora početi izradu zakona o sportu kojim bi bili riješeni nastali dugovi i osigurana sistemska podrška za sport.

Općinski načelnik Sead Džafić zahvalio je federalnom premijeru i ministrima na posjeti i značajnim sredstvima koja su dobili za razvoj infrastrukture.

Dodao je da je premijer obećao da će naredne godine biti završena sportska dvorana u Kalesiji čija gradnja traje već 20 godina.

federalna.ba/Fena

Fadil Novalić Kalesija Vlada Federacije BiH
Vlada Federacije BiH strategija zapošljavanja
0 21.09.2023 14:34
Fadil Novalić Razim Halkić Admir Čavalić Halil Bajramović Mevludin Bektić Adnan Smailbegović Odgovorite ljudima
0 20.09.2023 22:10
Brian Aggeler Nermin Nikšić OSCE Vlada Federacije BiH
0 22.08.2023 17:13