javljanje Edine Sućeska (Federacija danas)

Novak Đoković stigao u Visoko

Aktuelni šampion Wimbledona i osvajač 21 Grand Slam titule Novak Đoković stigao je u Park Ravne 2 kod Visokog.

Podsjećamo, u parku “Ravne 2” danas će biti upriličeno svečano otvaranje teniskog kompleksa koji će postati centar regionalnog tenisa. 

Izgradnju ovog centra, kojeg čine jedan teren s tvrdom i jedan sa zemljanom podlogom, organizirali su osnivač Fondacije “Bosanska piramida Sunca” Semir Osmanagić i najbolji teniser svijeta Novak Đoković dok su Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine i Teniski savez BiH partneri projekta.

Na svečanom otvorenju će biti odigran niz teniskih mečeva. Započet će mlade teniske nade iz brojnih bh. klubova, a egzibicione mečeve odigrat će Đoković, slovenski reprezentativac Aljaž Bedene, Hrvat Ivan Dodig, te bh. teniser Aldin Šetkić.

– Sa ovim terenima, vrhunskom teretanom i smještajnim kapacitetima Đoković će moći obavljati pripreme u Visokom. Zamislite kakvu će to poruku poslati svijetu i regionu i koliko će privući mališana da se bave ovim sportom – kazao je ranije Osmanagić.

Istaknuo je da je s Đokovićem već razgovarao o osnivanju akademije tenisa u BiH. Srbijanac već ima jednu akademiju u Beogradu, gdje mlade srbijanske nade treniraju na petnaestak terena, a postoji intencija da se nešto slično uradi i u Visokom.

Današnju manifestaciju otvorenja terena pratit će bogat kulturno-umjetnički program, a dan poslije na programu je basket tri na tri sa bh. košarkašima koji će tog dana radost podijeliti s mališanima iz domova za djecu bez roditeljskog staranja iz nekoliko bh. gradova.

Manifestaciju otvorenja terena u Visokom prenosit će brojni domaći, regionalni ali i svjetski mediji. Bitno je napomenuti da je finansijska konstrukcija ovog projekta zatvorena je bez da je bilo koji nivo vlasti u BiH prepoznao značaj projekta i pomogao njegovu organizaciju na finansijski ili bilo koji drugi način.

federalna.ba

Novak Đoković Visoko
Visoko Medresa Osman ef. Redžović Franjevačka klasična gimnazija
0 28.09.2022 20:14
Edhem Sirčo Rukomet Visoko
0 02.09.2022 20:12
Goduša Visoko nacionalni spomenik Nacionalni spomenici BiH
0 01.09.2022 20:08
Novak Đoković US Open
0 25.08.2022 17:17