Italijanska serija "Povratak kući"

Federalna televizija Nakon serije „Pregovaračica“ najavljuje početak emitiranja italijanske igrane serije „Povratak kući“. Prva epizoda u programu je 31. januara, a serija nastavlja emitiranje od ponedjeljka do četvrtka u 22 sata.

Ovo je priča o drugoj prilici koju život nudi Faustu Morri, obiteljskom čovjeku koji posjeduje veliku farmu u blizini Torina. Fausto je sudjelovao u saobraćajnoj nesreći i pada u komu. Kada se probudi, pet godina kasnije, otkriva da se sve promijenilo: supruga mu je sada u vezi s njegovim najboljim prijateljem, djeca su odrasla i svako je krenulo svojim putem, a posao mu je na rubu bankrota. Također, otkriva da u njegovom životu postoje sumnjivi aspekti kojih se uopće ne može sjetiti. On nipošto nije uzorni građanin kako su svi vjerovali, uključujući i njega. On je prevarant, a možda i ubica... Fausto shvata da ako želi svoj život nazad, mora se boriti da povrati pamćenje i pomiri se sa svojom prošlošću. Tek kada se odluči prihvatiti ovu drugu priliku koju mu život nudi i nađe hrabrosti da počne iznova, a da ne iznevjeri svoju pravu prirodu, Fausto će pronaći put kući.

Glume: Alessio Boni, Lucrezia Lante Della Rovere, Sergio Rubini, Christiane Filangieri, Roberta Caronia, Massimo Poggio, Thomas Trabacchi
Režija: Riccardo Donna