Njemačka kancelarka: Europska unija ne proizvodi ključne komponente za autoindustriju!
(Izvor: carscoops.com)

Njemačka kancelarka: Europska unija ne proizvodi ključne komponente za autoindustriju!

Nestašica čipova paralizirala je autoindustriju, a Europa ovisi o tajvanskim, kineskim..., tvrtkama.

Europska unije je koristan projekt, netko će to osporiti, većina će se složiti, ali da je uvijek funkcionalan ili da ide u korak s trendovima… Europska unija će, da se našalimo, strogo propisati dužinu i širinu krastavca, a prije par dana se pisalo i o razvodnjavanju vina da se smanji postotak alkohola. No, u nekim strateškim djelatnostima taj veliki konglomerat država, u kojem i Hrvatska igra određenu ulogu, ovisi o drugim svjetskim igračima, a kada nastupi kriza odnos je otprilike kao i na klasičnom dječjem druženju, odnosno oni u boljoj poziciji uvijek će reći: ne damo ti igračku.

Europa nema proizvodnju čipova, a i proizvodnja baterija za električne automobile je skromna te se tvrtke na europskom tlu uglavnom nalaze u kineskom i korejskom vlasništvu.

– Ako veliki blok država kao što je EU nije u stanju proizvesti čipove, ne osjećam se ugodnom s tom spoznajom. Nije dobro ako ste automobilska nacija, a ne možete proizvesti ključnu komponentu – kazala je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Nestašica čipova paralizirala je autoindustriju, a Europa ovisi o tajvanskim, kineskim…, tvrtkama. Očigledno je došlo vrijeme da se i u Europskoj uniji povede rasprava o strateškim industrijama uz večeru na kojoj će se služiti krastavci istih dimenzija i razvodnjeni francuski crni pinot.

federalna.ba/revijahak.hr

Autoindustrija Njemačka Europska Unija
Njemačka Olimpijske igre timska dresura
0 27.07.2021 18:30
eksplozija Leverkusen Njemačka Currenta
0 27.07.2021 14:34
eksplozija Leverkusen Njemačka
0 27.07.2021 11:18
Berlin Njemačka Dan Christofera Streeta. LGBTIQA
0 24.07.2021 18:17