Nikšić: SDP nije ugrozio Četvorku Zalihićevom kandidaturom

Nikšić: SDP nije ugrozio Četvorku Zalihićevom kandidaturom

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, gostujući u emisiji Otvoreni studio urednice i voditeljice Jasenke Tice Isović na Radiju FBiH komentirao je današnju sjednicu Gradskog vijeća Mostar i kandidaturu Armana Zalihića.

Nismo imali konsenzus na jučerašnjem sastanku Koalicije u Mostaru, a pošto nismo imali konsenzus, pošto smo ravnopravni u Koaliciji jasno su svi rekli da nemaju ništa protiv da i Arman Zalihić bude kandidat i onda će se na sjednici Vijeća to dogovarati- kazao je Nikšić.

"Formalno Arman Zalihić nije kandidat ispred BH bloka, njega je predložila vijećnica PMP-a, ali ništa se nije dogodilo bez dogovaranja. Mi smo jučer imali sastanak u Mostaru gdje su sa mnom bile i kolege iz Naše stranke. Razgovarali smo s predsjednicima naših gradskih organizacija i s nekim od naših vijećnika i otprilike računica je vrlo jasna. Svi pričaju o nekoj matematici, a ja o čistom računu. Nažalost, zbog nekih nesuglasica, ne treba se praviti da ih nema. PMP nije bio spreman da podrži Irmu Baraliju, koja je bila naš kandidat.“

Nikšić je kazao kako bi ostajanje pri kandidaturi Irme Baralije pokazalo neozbiljnost BH bloka, jer kad bi i Koalicija za Mostar pristala da podrži Baraliju ona ne bi imala dovoljan broj glasova da bude gradonačelnica.

„Ako je ucjena PMP-a da neće podržati Irmu Baraliju, je li onda ucjena Naše stranke da to mora biti Baralija bez obzira što ne može proći“- kazao je Nikšić.

Nikšić je komentitrao i objavu Sabine Čudić na društvenim mrežama kako je SDP ovim potezom ugrozio Četvorku.

„SDP ništa nije ugrozio, neću da komentiram objave na društvenim mrežama. Za SDP, BiH ne počinje i ne završava u Sarajevu, BiH je i u Mostaru i u Banja Luci i u ostalim gradovima. Nije važno samo u Sarajevu imati vlast po svaku cijenu, a na drugim dijelovima se igrati politike. Mi ni jednog trenutka nismo ostavili Irmu na cijedilu i sam Arman je branio njenu poziciju i kandidaturu“- poručio je Nikšić.

federalna.ba/Jasenka Tica Isović

Nermin Nikšić Federalni radio
Federalni radio Vijesti u 17
0 20.04.2024 18:08
Federalni radio sport
0 20.04.2024 16:53
Vijesti u 12 Federalni radio
0 20.04.2024 16:39
sport Federalni radio
0 19.04.2024 23:20
Vijesti u 22 Federalni radio
0 19.04.2024 22:01
sport Federalni radio
0 19.04.2024 19:17