Nikšić u posjetu pogonima kompanije Ginex, komentirao i podjelu novca javnim servisima

Nikšić u posjetu pogonima kompanije Ginex, komentirao i podjelu novca javnim servisima

Izaslanstvo Federalne vlade predvođeno premijerom Nerminom Nikšićem, posjetilo je proizvodne pogone kompanije Ginex. Konstatirano je da Vlada kao većinski vlasnik, može biti zadovoljna poslovanjem Ginexa, koji je u posljednje vrijeme povećao obim proizvodnje, ali i broj uposlenih u toj kompaniji.

Osim toga do kolovoza ove godine, menadžment predviđa daljnji rast proizvodnje i to na razini koja još nije zabilježena u namjenskoj proizvodnji.

Među ostalim, premijer Nikšić je komentirao raspodjelu 10 milijuna maraka pomoći Javnim servisima koje je osiguralo Vijeće ministara BiH. Još prije nekoliko mjeseci BHRT je dobio 4 milijuna maraka, Federalna televizija još nije dobila novac.

„Tri miliona bi trebalo da ide preko Vlade FBiH, za medije u FBiH. To je nešto zapelo na potpisivanju sporazuma i zakonitostima, Ured za zakonodavstvo treba da usaglase tekst sporazuma, sredstva postoje u Vijeću ministara i bit će operativna čim se taj sporazum potpiše. Na osnovu toga će Vlada FBiH donijeti odluku kojom će sredstva, vjerovatno trećinu uplatiti Federalnoj televiziji kao Javnom servisu FBiH, a dvije trećine prepustiti kantonima“, naveo je on.

federalna.ba

Nermin Nikšić