Nikšić: KCUS treba biti u funkciji građana

Nikšić: KCUS treba biti u funkciji građana

Federalni premijer Nermin Nikšić, nakon što je Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) smijenio dosadašnju direktoricu Sebiju Izetbegović, poželio je dr. Alenu Pilavu mnogo sreće u radu na poziciji v.d. generalnog direktora i zahvalio mu se što je prihvatio da se uhvati ukoštac sa brojim problemima i izazovima na KCUS-u.

- Zdravstvo u Bosni i Hercegovini je komplikovan i složen sistem. Zato je vrlo važno da građani znaju da će potrebe pacijenata uvijek biti osnovni cilj i važnije od ušteda. Na kraju, KCUS-u novac i dajemo kako bi pacijenti imali najbolje uvjete liječenja, a ne da štedimo dok pacijenti sami kupuju ono što bi morali od bolnice dobiti - napisao je Nikšić na Facebooku.

Očekuje da će buduće rukovodstvo ovu ustanovu voditi poštujući prava svih, a ne samo povlaštenih uposlenika, ali i da će oni morati poštovati svoje obaveze.

- Liječenje nikome neće biti uskraćeno. Dr. Alenu Pilavu želim mnogo sreće u radu na poziciji v.d. generalnog direktora i zahvaljujem mu se što je prihvatio da se uhvati u koštac sa brojim problemima i izazovima na KCUS-u. Poznajući dr. Pilava, siguran sam da će iskoristiti svoje veliko znanje i iskustvo da do izbora generalnog direktora pokrene promjene koje će od KCUS-a napraviti mjesto savremenog liječenja pacijenata - zaključio je Nikšić.

federalna.ba/Fena

Nermin Nikšić KCUS
Ismet Gavrankapetanović Nediljko Rimac saglasnost suglasnost KCUS Federalni radio
0 22.02.2024 20:52
KCUS Ismet Gavrankapetanović
0 22.02.2024 17:01
Ismet Gavrankapetanović Nediljko Rimac KCUS
0 21.02.2024 19:42
Vlada Federacije BiH Nermin Nikšić Deborah Mennuti
0 21.02.2024 12:57
KCUS Ismet Gavrankapetanović
0 20.02.2024 22:20