Nikšić: CIK BiH je jedan od državnih organa koji je pokazao odgovornost prema državi
(Izvor: SDP BiH)

Nikšić: CIK BiH je jedan od državnih organa koji je pokazao odgovornost prema državi

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Nermin Nikšić uime ove partije predao je danas Centralnoj izbornoj komisiji prijavu, potpise podrške i svu relevantnu dokumentaciju za izbore.

- Na ovaj način želio sam da iskažem podršku i poštovanje CIK-u, kao jednom od državnih organa koji je u ovom vremenu pokazao odgovornost prema državi i spremnost da se drži određenih regula pa su donijeli odluku o raspisivanju izbora uprkos svim opstrukcijama koje postoje. Zadovoljstvo mi je što sam čuo od njih da ih ništa nije pokolebalo u održavanju izbora - izjavio je Nikšić. 

Rekao je da će se zalagati da se CIK-u osigura skladište, što još nije riješeno. Naveo je da će opozicija imati zajedničkog kandidata, što nije bilo lako izvesti. 

- To su ipak političke partije različitih ideologija, ali našli smo zajednički temelj i okupili se oko zajedničkog kandidata. Sutra će se ta kandidatura formalno potvrditi. Izvjesno je da taj čovjek treba biti apsolutni favorit i koji će biti novi član Predsjedništva - kazao je Nikšić ne želeći još uvijek potvrditi da se radi o Denisu Bećiroviću. 

Dodao je da CIK BiH zna na koji će način finansirati izbore, te da se sredstva moraju osigurati, a prva prilika je da u ponedjeljak Dom naroda pokaže da je spreman usvojiti zakon koji je predložili zastupnici SDP-a.

federalna.ba/Fena

Nermin Nikšić SDP BiH