Netflix uskoro zabranjuje dijeljenje šifri
(Izvor: Ilustracija)

Netflix uskoro zabranjuje dijeljenje šifri

Netflix zna da dijelite svoju lozinku i uskoro ćete morati početi plaćati za tu privilegiju.

Tokom prošle godine Netflix je radio na načinima da "članovima koji dijele sadržaje izvan svog kućanstva omogući da to učine jednostavno i sigurno, a uz to plaćaju i nešto više", objavila je kompanija. 

Kao dio tog napora, tokom sljedeće dvije sedmice Netflix će izbaciti dvije testne značajke u Čileu, Kostariki i Peruu pod nazivom "Extra Member" i "Profile Transfer".

Uz "Extra Member", osobe koje su pretplaćene na Netflixove standardne i premium planove mogu platiti dodavanje računa za najviše dvije osobe s kojima ne žive.

Ovi "dodatni" članovi imat će pristup kao i svaki drugi Netflix račun, uključujući vlastiti profil i prijavu, ali po sniženoj stopi: 2380 CLP u Čileu, 2,99 USD u Kostariki i 7,9 PEN u Peruu. Netflix neće uračunati ova dodatna članstva u svoje ukupne plaćene pretplatnike, prema glasnogovorniku tvrtke.

Opcija "Prijenos profila" omogućuje pretplatnicima bilo koje razine da prenesu svoje podatke o profilu - odnosno svoju historiju gledanja - na novi račun koji bi platili.

Netflix je u svom blog postu rekao da su značajke poput zasebnih profila i višestrukih streamova za njegove standardne i premium planove namijenjene ljudima koji žive zajedno, ali su "stvorili problem oko toga kada i kako se Netflix može dijeliti. Kao rezultat toga, račune dijelimo između kućanstava - što utječe na našu sposobnost da ulažemo u sjajne nove TV i filmove za naše članove."

Za sada je to ograničeni test, ali Netflix je rekao da donosi značajke na ova tri tržišta kako bi mogao razumjeti koliko dobro funkcioniraju prije nego što ih potencijalno predstavi ostatku svijeta.

Netflix je veći dio svoje povijesti zatvarao oči pred dijeljenjem lozinki. No, s obzirom na to da tvrtka sada ima gotovo 222 miliona pretplatnika i natječe se na pretrpanom tržištu, razmišlja o novim načinima ostvarivanja prihoda od premium sadržaja kako bi mogla dovesti nove korisnike, zadržati stare sretnima i natjecati se s konkurentima kao što je Disney+.

federalna.ba

Netflix šifre dijeljenje šifre
Netflix Squid Game
0 15.06.2022 15:50
Netflix pretplatnici otpuštanje
0 18.05.2022 09:46
Švicarska Švajcarska referendum Frontex Netflix
0 15.05.2022 17:40
Netflix kultura Film & TV
0 20.04.2022 09:42
Marilyn Monroe film Netflix
0 06.04.2022 10:29