Netflix u novom traileru otkrio datum izlaska dokumentarca o Robbie Williamsu
(Izvor: EPA-EFE/MICHAEL BUHOLZER)

Netflix u novom traileru otkrio datum izlaska dokumentarca o Robbie Williamsu

Netflix je objavio novi trailer za svoju nadolazeću dokumentarnu seriju o Robbieju Williamsu. U režiji Joea Pearlmana (Lewis Capaldi: How I'm Feeling Now), serija iz četiri dijela sadrži nikada ranije viđene arhivske snimke koji obuhvataju pjevačevu 30-godišnju karijeru, od njegovog porijekla kao člana Take That do njegovog velikog uspjeha kao solo umjetnika. Seriju produciraju Ridley Scott Associates i režiser Asif Kapadia, koji je najpoznatiji po režiji dokumentarnih filmova o Ayrtonu Senni i Amy Winehouse.

Govoreći u traileru, Williams kaže: „Stvar koja bi me uništila takođe me je učinila uspješnim. Dotakni vatru, gurni kad piše povuci i vidi mogu li preživjeti.”

 

Sve četiri epizode će biti objavljene na Netflixu 8. novembra 2023. U augustu se Williams ponovo okupio na pozornici sa bivšim kolegom iz grupe Take That, Markom Owenom, prvi put nakon 12 godina, gdje su izveli pjesmu 'Greatest Day'.

Pjevač se nedavno pojavio i u novoj pjesmi Soft Playa (ranije poznatoj kao Slaves) 'Punk's Dead'. Prošle godine, pjevač je objavio kompilacijski album 'XXV' sa orkestriranim ponovnim snimkama njegovih pjesama kako bi obilježio 25. godišnjicu svoje solo karijere. Album sadrži nove verzije pjesama 'Let Me Entertain You', 'Come Undone', 'Supreme' i još mnogo toga.

Netflix je nedavno objavio dokumentarnu seriju o Davidu Beckhamu, koja je obuhvatila fudbalerov život i karijeru dugu preko 40 godina. Uz Davida i Victoriju, serija sadrži i intervjue sa njegovim bivšim saigračima Roy Keaneom, Riom Ferdinandom i Gary Nevilleom.

federalna.ba/nme.com

Netflix Robbie Williams