Netflix potvrdio proširenu glumačku postavu za drugu sezonu 'Squid Game'
(Izvor: Netflix)

Netflix potvrdio proširenu glumačku postavu za drugu sezonu 'Squid Game'

Netflix još uvijek ne otkriva puno o drugoj sezoni svoje hit korejske serije “Squid Game”. Ali potvrdio je proširenje korejske glumačke postave. U drugoj sezoni Lee Jung-jae, Lee Byung-hun, Wi Ha-jun i Gong Yoo ponavljaju svoje uloge protagonista i antagonista koji su preživjeli krvavu igru eliminacije. Nova priča "pratit će Gi-huna dok odustaje od svojih planova da ode u SAD i započinje potjeru s motivom", naveo je Netflix u utorak u Koreji.

Prethodne fotografije iz 2. sezone prikazivale su Leejev lik Gi-hyun s kosom obojenom u crveno. Tvrtka je potvrdila da je Hwang Dong-hyuk, koji je postao prvi Azijat koji je osvojio nagradu za izvanrednu režiju za dramsku seriju na dodjeli Primetime Emmyja, također ponovno postavljen kao redatelj, scenarist i producent te da je produkcija dodijeljena Firstman Studio.

Novi članovi glumačke postave uključuju Yim Si-wan (“The Attorney,” “Emergency Declaration”), Kang Ha-neul (“Dongju: The Portrait of a Poet”), Park Gyu-young (“Attack the Gas Station”), Lee Jin-uk, Park Sung-hoon, Yang Dong-geun, Kang Ae-sim ("Kim Ji-young: rođen 1982"), Lee David ("The Terror Live"), Choi Seung-hyun, Roh Jae-won, Jo Yuri i Won Ji.

Streamer ostaje striktno neodređen kada će "Squid Game Season 2" postati dostupan. "Negdje u 2024.", ponovio je u utorak dok je otkrivao golemu listu novih korejskih filmova, serija i reality showova. Prva sezona od devet epizoda Dong-hyukove “Squid Game” pokrenuta je 2021. Drama o smrtonosnom natjecanju siromašnih konkurenata za osvajanje 45,6 milijardi KRW pokazala se kao veliki hit za Netflix svih vremena i bila je nominirana za 14 Emmyja, uključujući najbolju dramsku seriju (prvu za seriju koja nije na engleskom jeziku), osvojivši njih šest.

" 'Squid Game' univerzum tek je započeo", rekao je šef Netflixa prošlog mjeseca na konferencijskom pozivu s finansijskim analitičarima. "Squid Game" univerzum već je proširen kako bi uključio takmičarsku seriju bez scenarija "Squid Game: The Challenge" i nadolazeću videoigru.

federalna.ba/variety.com

Squid Game Netflix