Nešić pozdravio odluku o otvaranju pregovora o članstvu BiH u EU

Nešić pozdravio odluku o otvaranju pregovora o članstvu BiH u EU

Posvećenost evropskim integracijama i predanost zajedničkom cilju u posljednjih godinu dali su vidljiv rezultat otvaranjem pregovora o članstvu BiH u EU, izjavio je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić.

Pozdravljajući večerašnju odluku Evropskog vijeća, Nešić je istakao da je ovo primjer da se nakon okupljanja oko jasnih zajedničkih ciljeva, kao što je to slučaj sadašnjeg sastava Vijeća ministra BiH, ostavaruju generacijski ciljevi i trasira put u evropsku i modernu budućnost.

Ponovio je veliki doprinos tima kojeg vodi za postizanje ovog rezultata jer je na listi ispunjenih obaveza koje su dovele do ove odluke, najviše iz resora Ministarstva sigurnosti BiH, saopćeno je iz ovog Ministarstva.

- I nakon ove odluke pred nama je ozbiljan posao pregovaranja, usklađivanja zakonodavstva i zatvaranja pregovaračkih poglavlja. Ministarstvo sigurnosti će nastaviti da bude lokomotiva i na ovom dijelu evropskog puta BiH. Sve to činimo zbog toga što želimo ovdje dovesti evropske vrijednosti i standarde i postići bolji kvalitet života za naše građane - kazao je Nešić. 

federalna.ba/Fena

Nenad Nešić