Nešić posjetio bugojansku firmu namjenske industrije Binas

Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine koji uz ministre odbrane i vanjskih poslova te čelne ljude SIPA-e i OSA-e daje saglasnost na ugovore za prodaju naoružanja i vojne opreme, obišao je proizvodne pogone bugojanske firme namjenske industrije Binas, koja je za samo dvije godine od kandidata za pokretanje stečajnog postupka postala respektabilna firma. Proizvodnja je u potpunosti organizirana, a dugovanja prema radnicima izmirena.

Ugovori s kupcima iz regije i EU, te s Pretisom iz Vogošće potpisani su za tekuću i narednu godinu. Danas su poželjan poslodavac, a ratna dešavanja su, nažalost, pogodovala povećanju  proizvodnje. No za proizvodnju treba, prije svega, imati ljude, kazao je nakon posjete ministar Nešić.

"Zadivljen sam onim što sam vidio. S obimom proizvodnje i brojem ljudi koji su ovdje zaposleni u ovom vremenu imati uspješnu fabriku, imati zadovoljne ljude, to je jedan veliki uspjeh. Posljedice sukoba u Ukrajini pa i na Bliskom Istoku vjerovatno dovode do rasta namjenske industrije, ali to je roba kao što je roba lijek, granata, bomba", dodao je Nešić.

federalna.ba

Nenad Nešić Binas Bugojno