Nermin Nikšić povodom smrti Abdulaha Sidrana: Otišao je velikan, meštar od pera i riječi

Nermin Nikšić povodom smrti Abdulaha Sidrana: Otišao je velikan, meštar od pera i riječi

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, povodom smrti književnika Abdulaha Sidrana, u objavi na Facebook profilu naveo je da zbog ovog velikog gubitka saosjeća sa Sidranovom porodicom, prijateljima, članovima književne zajednice. 

- Napustio nas je Abdulah Sidran. Meštar od pera i riječi. Teško je sada pronaći riječi kojima bih opisao njegov lik i djelo te prazninu koja ostaje nakon njegovog odlaska. Avdo je davno o nama rekao sve, ispisao stranice o ovdašnjim životima, o ljudima, o lijepom i ružnom, o našim površnostima, našoj suštini. Svakim svojim tekstom, govoreći o “nama” najviše je govorio o sebi, gradeći od sebe istinsku legendu za života. Sretni smo da smo njegov talenat i veličinu spoznali za života a ne nakon odlaska - napisao je Nikšić.

Porodici, prijateljima, književnoj zajednici, svim građanima BiH koje je ikada obasjala lucidnost Avdinih tekstova, Nikšić je uputio izraze najdubljeg saosjećanja i objavu završio riječima: "Otišao je velikan. Neka mu je laka zemlja naša bosanska".

federalna.ba/Fena

Nermin Nikšić Abdulah Sidran