videoprilog Brankice Smiljanić (Dnevnik 2)

Nenad Nešić službeno kandidat za člana Predsjedništva BiH

DNS je prvi u javnost izašao s imenima svojih kandidata za opšte izbore. Od danas i službeno, DNS postaje opozicija već postojećoj opoziciji. Stranački lider Nenad Nešić će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH, a Radislav Jovičić, potpredsjednik stranke, za predsjednika RS-a.

„Ja mislim da sam u ovom trenutku jedini, najbolji kandidat za predstavnika Srba u Sarajevu, ne dam Republiku Srpsku nizašta“, kazao je Nešić.

Jovičić je poručio: „Nismo spremni žrtvovati Republiku Srpsku za bilo šta. Spremni smo da izgubimo našu političku partiju ako je potrebno za opstanak Republike Srpske, ali nismo spremni da izgubimo Republiku Srpsku.

Nešić je rekao da ova stranka rekla „ne“ Miloradu Dodiku. Ovim je ujedno objavio i svoj rastanak od opozicije, te dodao da je protiv Nebojše Vukanovića podnio sedam tužbi.

 „Svjedok sam da je opozicija postala talac srpskog Željka Komšića - Nebojše Vukanovića. Republika Srpska je u užasnoj situaciji ako danas bira između Dodika i srpskog Željka Komšića -  Nebojše Vukanovića. Republika Srpska je nešto drugo - ona je promjena, a ne mržnja“, ustvrdio je Nešić.

Prozvani je brzo odgovorio. Narodni poslanik, u stilu narodne poslovice, kaže - ne pada snijeg da prekrije brijeg nego da svaka zvijer pokaže svoj trag.

Iako Nešić tvrdi da sa SNSD-om više u kolo neće, podsjećamo na oktobar prošle godine kada ga je, dok je bio u igri s opozicijom, na velikim protestima narod izviždao. Optužujući ga da je i dalje crven. O njegovim šansama na predstojećim izborima nećemo. O tome će opet narod.  I opet u oktobru. Do tada SDS-u i PDP-u, a po svemu sudeći i Vukanoviću, ostaje da do kraja podijele kandidatske fotelje. Jer oni su, barem za sada, u istom taboru.

federalna.ba

Nenad Nešić DNS
Nenad Nešić DNS
0 30.06.2022 21:27
Plenum Nenad Nešić Mladen Mrdalj Edin Ramić
0 21.02.2022 22:11
Plenum Edin Ramić Mladen Mrdalj Nenad Nešić
0 21.02.2022 21:55
Mirko Šarović Angelina Eichhorst Branislav Borenović Matthew Palmer Nenad Nešić Izborni zakon
0 26.01.2022 18:39
napad na Ustavni poredak Mirko Šarović Nenad Nešić
0 21.12.2021 15:26
Nenad Nešić Slobodan Javor Prijedor
0 12.12.2021 22:31