Navijačima u Grčkoj biće potrebni mobilni telefoni da kupe karte
(Izvor: Arhiv)

Navijačima u Grčkoj biće potrebni mobilni telefoni da kupe karte

Fudbalski navijači u Grčkoj moraće ubuduće da koriste državnu aplikaciju za digitalnu identifikaciju na svojim mobilnim telefonima da bi kupili ulaznice za utakmice. To je jedna od mjera za suzbijanje nasilja u sportu koje je primoralo fudbalske klubove da zatvore stadione za navijače na dva mjeseca, do 12. februara.

To je naređeno pošto je prošlog mjeseca umro policajac koji je tokom navijačkih nereda u Atini pogođen bakljom. Grčki ministar sporta trebalo bi da danas u Skupštini Grčke predstavi detalje novih pravila prodaje ulaznica.

Druge mjere koje planira Vlada su mandatna zabrana dolaska konkretnih navijača poslije nasilnih incidenata, obavezno postavljanje kamera za nadzor na stadionima i nacionalni registar članova klubova fudbalskih navijača. "Do sada nismo uspjeli da uradimo ono što je očigledano - da identifikujemo ljude koji ulaze na stadion. Uz pomoć mobilnog telefona, lična karta osobe se može automatski unakrsno provjeriti sa kartom. Niko bez mobilnog telefona neće ući na stadion", rekao je ministar za državnu televiziju tokom vikenda.

Vladini zvaničnici kažu da će novi sistem ulaznica ličiti na elektronske karte za ukrcavanje koje se koriste na aerodromima. Državna digitalna ID aplikacija za mobilne telefone radi u Grčkoj od 2022. godine.

federalna.ba/Beta

navijači Grčka
Sarajevo Kanton Sarajevo navijači MUP KS
0 24.05.2024 22:38
Grčka krijumčari droge
0 23.05.2024 14:32