Navijači Veleža s nestrpljenjem očekuju sutrašnji nastup u Evropi

Navijači Veleža s nestrpljenjem očekuju sutrašnji nastup u Evropi

Navijači Veleža s velikim nestrpljenjem očekuju sutrašnju prvu evropsku utakmicu ove sezone. Posebno se to odnosi na udruženje navijača Red Army Ilidža Amer Demirović, koje nosi naziv po navijaču Rođenih koji je prije dvije godine prerano preminuo. Članovi ovog udruženja večeras su na Ilidži organizovali druženje sa sportskim novinarima Sašom Ibruljem i Darijom Mehmedovićem. Ibrulj je izdao knjigu o 100 godina fudbalskog kluba Velež dok je Mehmedović u knjizi predstavio lik i djelo jednog od najboljih igrača u istoriji ovog kluba Muhameda Mujića. Također, naš kolega Mehmedović je objavio i dokumentarni film pod nazivom Rođeni, u produkciji Federalne Televizije.

- Naša želja je da u okviru udruženja okupimo što više ljudi koji navijaju za Velež, bez obzira u kojem dijelu Bosne i Hercegovine ili svijeta žive u ovom trenutku. Naši članovi su kompeletne naše porodice, supruge, djeca, majke i očevi - svi oni kojima je crvena boja u krvi i koji su spremni pomoći našem voljenom klubu na bilo koji način. Svoju ljubav prema Veležu smo do sada dokazali na mnogo načina a to ćemo nastaviti činiti i u budućnosti. Pozivam sve navijače Veleža u Sarajevu da nam se pridruže kroz članstvo u našem udruženju a vrlo brzo imamo namjeru da uspostavimo saradnju sa simpatizerima Veleža koji se nalaze širom Bosne i Hercegovine - izjavio je predsjednik upravnog odbora ovog udruženja Leo Bruck.

Udruženje Red Army Ilidža Amer Demirović zvanično je registrovano 31. maja ove godine i kao takvo je prvo registrovano udruženje navijača nekog kluba koje ne djeluje prevashodno u gradu iz kojeg klub dolazi. Između brojnih ciljeva koje ima udruženje, sebi su kao jedan od ciljeva za zlatni jubilej kluba, postavili učlanjenje 100 navijača u FK Velež. Taj cilj su ostvarili vrlo brzo. Jer, kako i sami ističu poznatu parolu navijača Veleža, sve nas ista ljubav spaja. 

federalna.ba

Velež fudbal nogomet
FK Sloboda Željezničar fudbal
0 28.09.2023 21:58
Široki Brijeg Sarajevo fudbal
0 22.09.2023 22:24
Liga prvaka Liga šampiona fudbal nogomet
0 19.09.2023 23:14
Jenni Hermoso fudbal Španija
0 19.09.2023 11:04
Liga prvaka fudbal
0 19.09.2023 09:21