Navijači Napolija i Rome kažnjeni sa dva mjeseca zabrane gostovanja

Navijači Napolija i Rome kažnjeni sa dva mjeseca zabrane gostovanja

Navijači fudbalskih klubova Napolija i Rome kažnjeni su sa dva mjeseca zabrane odlaska na gostovanja, odlučile su danas italijanske vlasti nakon masovne tuče pristalica dva kluba.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Pjantedozi "naredio je danas zatvaranje na dva mjeseca sektora predviđenih za gostujući navijače na stadionima na kojima Napoli i Roma budu gostovali", navodi se u saopštenju policije.

"Dva mjeseca biće zabranjena prodaja ulaznica na tim stadionima za sektore predviđene za gostujuće navijače", dodalo je ministarstvo.

Navijači Napolija i Rome napravili su haos na glavnom italijanskom autoputu prošle nedjelje, nakon što su se sreli i sukobili na benzinskoj pumpi.

Desetine navijača u tuči su koristili baklje, palice za bejzbol i kaiševe, vidi se na snimcima koje je emitovao RAI.

Prema navodima policije, koje su prenijeli italijanski mediji, ovi sukobi doveli su do blokade autoputa na 50 minuta, stvarajući kolonu dugu 15 kilometara.

Ministarstvo u svom saopštenju opravdava zabranu gostovanja navijačima dva kluba "ozbiljnošću" incidenta prošle nedjelje i "stvarnom opasnošću da se takvo ponašanje ponovi".

federalna.ba/Beta

 

Napoli Roma
Roma Paris Saint-Germain
0 16.08.2023 12:11
Sevilla Roma
0 01.06.2023 11:54
Luciano Spalletti Napoli
0 29.05.2023 19:28