Navijač Nottingham Foresta priznao krivicu za napad na fudbalera
(Izvor: PA Media)

Navijač Nottingham Foresta priznao krivicu za napad na fudbalera

Navijač Nottingham Foresta priznao je danas krivicu za napad na fudbalera Sheffield Uniteda Billyja Sharpa, po završetku utakmice u polufinalu baraža za plasman u Premijer ligu.

Navijač Robert Biggs, vlasnik sezonske karte za utakmice Nottingham Foresta, utrčao je u teren poslije utakmice u utorak uvečer i glavom udario Sharpa, koji je stajao pored terena, pošto nije igrao zbog povrede. Sharp je dobio četiri šava i ranu na usni.

Biggs je danas pred sudom u Nottinghamu priznao krivicu, koju su tužioci opisali kao "namjerni i besmisleni čin nasilja".

Tokom saslušanja, 30-godišnjem navijaču rečeno je da je odbačena posebna optužba za nedozvoljeni ulazak na teren. On se nije protivio zahtjevu za zabranu odlaska na fudbalske utakmice.

Notitnham Forest je već saopštio da će napadač na Sharpa biti kažnjen doživotnom zabranom dolaska na utakmice.

Incident se dogodio kada su navijači utrčali na teren, nakon što je Forest pobijedio poslije izvođenja jedanaesteraca 5:4. U dvomeču polufinala bilo je neriješeno 3:3.

Sharp, koji je bivši igrač Foresta, naveo je u srijedu na Twitteru da je "jedan bezumni idiot uništio nevjerovatno fudbalsko veče".

"Kao bivši igrač Foresta, neću dozvoliti da mi jedan ološ uništi poštovanje prema navijačima Nottingham Foresta", dodao je on.

Forest će u finalu baraža 29. maja na Wemblyju igrati protiv Hadersfielda, a pobjednik će se plasirati u Premijer ligu.

federalna.ba/Beta

navijači Notitngham Forest napad
žrtve ajkula morski pas napad Egipat
0 03.07.2022 09:25
žrtve napad SAD Texas pucnjava
0 03.07.2022 09:22
Odesa Ukrajina napad
0 01.07.2022 08:11
tržni centar Ukrajina napad
0 30.06.2022 09:00
Ukrajina napad tržni centar
0 28.06.2022 07:54