NATO članice nastavljaju podržavati Projekt izgradnje odbrambenih kapaciteta u BiH
(Izvor: Fena/NATO)

NATO članice nastavljaju podržavati Projekt izgradnje odbrambenih kapaciteta u BiH

Nakon prošlonedjeljne posjete najvišeg tijela za donošenje odluka Sjevernoatlantskog vijeća NATO-a Bosni i Hercegovini, komandantica NATO Štaba Sarajevo brigadna generalica Pamela L. McGaha danas je u Briselu izvijestila najviše vojne lidere iz zemalja NATO-a i Evropske unije.

Govoreći, zajedno s drugim visokim čelnicima iz Evropske unije i međunarodnog vojnog osoblja NATO-a, brigadna generalica McGaha je zahvalila zemljama članicama Evropske unije i NATO Saveza za nedavne posjete i doprinos koji države nastavljaju davati Projektu izgradnje odbrambenih kapaciteta u BiH.

U okviru ove NATO inicijative, Bosna i Hercegovina je utvrdila oblasti, uključujući sajber odbranu, borbu protiv terorizma i odgovor na krize, u kojima bi željela imati koristi od međunarodnih stručnjaka. 

- Tokom sastanka, brigadna generalica McGaha je pohvalila visoko obučene pripadnike Oružanih snaga BiH za njihove sposobnosti da podrže regionalnu i međunarodnu kolektivnu sigurnost i pozvala saveznike da nastave pokazivati jedinstvo "u podršci našem Partneru da se suprotstavi onima koji žele poticati nesigurnost, i, što je najvažnije, pomoći stabilnim koracima Bosni i Hercegovini ka euroatlantskim integracijama - saopćio je NATO štab Sarajevo. 

federalna.ba/Fena

NATO podržava BiH