Nastavljaju se radovi na izgradnji obilaznice u Livnu

Radovi na izgradnji obilaznice u Livnu na magistralnoj cesti M 15 nakon višegodišnje stanke bit će nastavljeni. Ugovor o tome potpisan je u uredu gradonačelnika Livna od strane investitora, JP Ceste FBiH, i izvođača radova poduzeća Livno-putovi d.o.o. Livno i KTM Brina d.o.o. Posušje. Riječ je o investiciji vrijednoj 4,55 milijuna maraka.

Duljina ugovorene dionice obilaznice na Orlovači je 2.900 metara, a povezuje magistralnu cestu M 15, od Sučića hrasta, sa cestom M 6.1 na Drinovoj Međi.

„Napomenut ću da se ovi radovi financiraju iz kredita EBRD-a, na žalost, dugo smo čekali efektivnost druge tranše i ovo bi ranije sigurno bilo završeno, ali, evo zbog svih tih procedura koje jesu, odobravanja kredita, efektivnosti, zbog toga smo to čekali“, kazao je Ljubo Pravdić, direktor JP Ceste FBiH.

Ali i dočekali. Riječ je o projektu vrijednom oko 4 i pol milijuna maraka koji će rasteretiti promet kroz naseljeno mjesto, a uz dva kružna toka, 4 raskrižja, rasvjetu, nogostupe i odvodnju dodatno će proširiti vizuru i uljepšati konture grada Livna.

„Uglavnom, jako bitan projekt za Grad Livno, samim tim i za Livno-puteve, evo očekujemo znači, da nas investitor uvede u posao, evo, mi smo spremni za izvođenje, za početak radova“, rekao je Tomislav Vrdoljak, direktor Livno-putova, d.o.o. Livno.

„Prolaskom cestovne infrastrukture otvara se i taj prostor Orlovače i za druge nekakve stvari, prije svega investicije u tom području. Grad Livno je zadnjih mjeseci pokrenuo izradu regulacijskog plana Olovača. Veseli me što je pri kraju i završetak treće trake na potezu prijevoja Borova Glava“, poručuje Darko Čondrić, gradonačelnik Livna.

„I ovaj, crne točke Trivunova krivina, ja mislim da ćemo mi sve te radove za nekih mjesec i pol – dva dana završiti, tako da ovaj, vrijednost tih radova bila je 4,4 miliona maraka“, kaže Ljubo Pravdić, direktor JP Ceste FBiH.

Rok za izvođenje radova na obilaznici je 12 mjeseci, a u planu poslovanja Cesta Federacije u 2022.godini je još nekoliko projekata na području Grada Livna, odnosno općine Tomislavgrad.

federalna.ba/Željka Mihaljević

Livno obilaznica
Livno sajam AGRO-TOUR LIVNO
0 22.09.2023 18:26
nasilje u obitelji nasilje u porodici Livno
0 18.09.2023 17:00
Livno djeca u prometu prometne patrole
0 15.09.2023 17:40
Wild Horses Trail Livno Kamešnica
0 10.09.2023 12:12
Ljetni kamp za osobe s invaliditetom Livno
0 21.08.2023 17:39