Nastavak operativnih akcija HUM i HUM I, uhapšena jedna osoba na području Mostara
(Izvor: Fena/Arhiva)

Nastavak operativnih akcija HUM i HUM I, uhapšena jedna osoba na području Mostara

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP), pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, na području grada Mostara, u srijedu poduzimali su aktivnosti na otkrivanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela trgovina ljudima.

U sklopu navedenih aktivnosti zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela "trgovina ljudima" iz člana 210a KZ Federacije BiH, lišen je slobode A.F. rođen 1991. godine. Osoba lišena slobode je nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku predata nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko -neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Inače, radi se o nastavku operativnih akcija HUM i HUM I koje su usmjerene na otkrivanje i procesuiranje članova organizovane kriminalne grupe koja se specijalizirala za organizovanu trgovinu ljudima u svrhu sticanja protupravne imovinske koristi.

Policijski službenici FUP-a nastavljaju dalje aktivnostu na dokumentovanju predmetnog krivičnog djela i osoba koje se dovode u vezu sa tim, saopćeno je iz FUP-a. 

federalna.ba/Fena

FUP akcija Hum Trgovina ljudima