Naša stranka: Fokus mora biti na usvajanju evropskih zakona

Naša stranka: Fokus mora biti na usvajanju evropskih zakona

Do odluke o otvaranju pristupnih pregovora sa Evropskom unijom u martu, Naša stranka zahtijeva od koalicionih partnera na državnom nivou prvenstveno usvajanje evropskih zakona, počevši sa Zakonom o sprječavanju sukoba interesa.

To je zaključak koji je jednoglasno usvojen na sjednici Predsjedništva te stranke održane u Sarajevu, na kojoj su razmatrane političke aktuelnosti, uz poruku da je potrebno prvo otvaranje pregovora sa EU, pa tek onda razgovori o Izbornom zakonu.

- Kako bismo razmatrali bilo koji od prijedloga ili zahtjeva stranaka koje čine državnu koaliciju, prije svega po hitnom postupku moramo usvojiti Zakon o sprječavanju sukoba interesa, koji u potpunosti ispunjava EU kriterije. Ne smijemo si priuštiti da gubimo vrijeme, fokus mora biti na usvajanju evropskih zakona - poručuju iz Naše stranke.

U ovim krucijalnim trenucima za BiH, kako ističu, žele učiniti sve kako bi u martu otvorili pregovore sa EU, i ponuditi evropsku perspektivu svim građanima BiH.

- Podsjećamo naše kolege da i velika većina njihovih birača insistira na EU putu BiH. Vrijeme je da taj put trasiramo - saopćeno je iz Naše stranke.

federalna.ba/Fena

Naša stranka