Narodno pozorište Mostar: U petak predstava "Bilo jednom"
(Izvor: NP Mostar)

Narodno pozorište Mostar: U petak predstava "Bilo jednom"

U petak 29. 09. 2023. godine u 20 sati, na sceni Narodnog pozorišta Mostar, biće odigrana predstava "Bilo jednom",  autora i reditelja  Jasmina Krpe a prema tekstu Miloša Radovića.

Predstava  govori  o životu koji nas, kako kaže reditelj, u mladosti uhvati na prepad. Pokaže nam stotine puteva, prepusti vremenu, a mi onda lutamo tim putevima nekada zalutamo, a nekada se vratimo. Komad je to o trenutku kada se pogledamo u ogledalo i zapitamo ko je taj čovjek i kako smo postali to što smo danas i šta nam je to vrijeme neprimjetno napravilo.

Pokušavamo naći onog davnog sebe u tom licu preko puta. Sjetimo se šta smo sve sanjali, planirali... U predstavi ćete sigurno prepoznati nešto svoje i možda razmisliti o nekim bitnim 'malim' stvarima svog života i da li je nešto moglo drugačije.

Igraju: Ajla Hamzić i Emir Sejfić

Reditelj je također zapisao- "da nema veće snage od vremena i većeg manipulatora od života. Život nas uhvati na prepad dok smo mladi, pokaže nam stotine puteva i prepusti vremenu. Mi onda lutamo tim putevima, nekad zalutamo, nekad se vratimo.... Maštamo probamo... I onda se jedno jutro (a to se, vjerujem, svakom dogodilo) nađemo pred nekim ogledalom i spoznamo šta nam je vrijeme neprimijetno napravilo.... Pokušavamo naći onog davnog sebe u tom licu preko puta. Sjetimo se šta smo sve sanjali, planirali... Pitamo se jesmo li i gdje smo zalutali, je li moglo drugačije....

Ovo je priča o tim snovima mladosti i mjestima gdje su nas život i vrijeme doveli...  Ovo je naš pokušaj da budemo ogledalo u kojem ćete prepoznati nešto svoje i možda razmisliti malo o nekim bitnim „malim“ stvarima svog života.

Ovo je pokušaj da se igramo i u toj igri dotaknemo i suza i smijeha  i svijetlog i tamnog koje svako od nas u životu ima.

A da li smo uspjeli, vrijeme će pokazati...."- riječi su reditelja Jasmina Krpe.

federalna.ba/Narodno pozorište Mostar 

pozorišna predstava