Nakon nesreće u kojoj su poginula četiri migranta policija traga za još jednim vozilom
(Izvor: index.hr)

Nakon nesreće u kojoj su poginula četiri migranta policija traga za još jednim vozilom

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović rekao je nakon jutrošnje saobraćajne nesreće, u kojoj je četvoro migranata poginulo, a pet povrijeđeno, da policija traga za drugim vozilom.

Četvoro stranih državljana, među kojima i četrnaestogodišnje dijete, poginulo je jutros kod Splita kada je vozilo, u kojem su se nalazili, bježeći od policije udarilo u zid. Božinović je rekao do je do nesreće u kojoj su poginule četiri osobe, a još petero je povrijeđeno, došlo zbog neprilagođene brzine vozila u kojem su bili migranti.

"Vozilo je prethodno izbjeglo jedan policijski punkt, ali se nije radilo o klasičnoj policijskoj potjeri, već je do nesreće došlo zbog kretanja neprilagođenom brzinom, budući da vozač nije uspio skrenuti u krivini, te je udario u zid", rekao je Božinović.

Ministar je potvrdio da se traga za drugim vozilom koje se ranije odvojilo u drugom smjeru, prenose hrvatski mediji. On je istakao da se na istočnomediteranskoj ruti bilježi povećanje od 108 odsto ilegalnih ulazaka migranata u odnosu na prošlu godinu.

Božinović je dodao da je hrvatska policija dosad uhapsila 863 krijumčara migranata i njihovih pomagača.

"Policija i te kako vodi računa kako bi se izbjegla stradanja građana i policijskih službenika u takvim situacijama", zaključio je Božinović.

federalna.ba/Srna

Hrvatska nesreća