Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar u Federalnom ministarstvu kulture i sporta

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar u Federalnom ministarstvu kulture i sporta

Federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević ugostila je danas u Ministarstvu najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar, nakon sjajnog uspjeha koji je mlada Mostarka ostvarila na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu.

Prijemu su prisustvovali i Lanin trener Damir Đedović, pomoćnik ministrice za sport Adnan Džindo i šefica Ureda Anita Vlašić.

- Draga naša Lana, neka svi tvoji dosadašnji uspjesi budu samo djelić onog što će pisati u tvojoj bogatoj sportskoj biografiji. Nastavi da sijaš - poručila je prilikom današnjeg susreta ministrica Lani.

Uz čestitku za izuzetne rezultate koje je ostvarila, ministrica Vlaisavljević je uputila Lani podršku na putu do njenog novog izazova - Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, a Lana i trener Damir informirali su ministricu i njen tim o brojnim obavezama u predstojećem periodu te napornim treninzima koji našu plivačicu očekuju kako bi ostvarila buduće ciljeve.

Razgovarano je i o implementaciji izgradnje jednog od kapitalnih projekata Ministarstva, bazena u Mostaru, a ministrica Vlaisavljević iskazala je spremnost da Ministarstvo, u saradnji sa Gradom Mostarom i Direkcijom za izgradnju kultuno-sportskog centra u Mostaru, pomogne u bržoj realizaciji ovog značajnog projekta – saopćeno je iz Federalnog ministarstvo kulture i sporta.

federalna.ba/Fena

Lana Pudar Damir Đedović Sanja Vlaisavljević
Lana Pudar Evropsko prvenstvo u plivanju
0 06.12.2023 09:28
Sanja Vlaisavljević Ministarstvo kulture i sporta FBiH
0 03.11.2023 16:59
Vlada FBiH sportisti nagrade Nermin Nikšić Sanja Vlaisavljević
0 25.10.2023 18:09