Nadal se povukao sa Mastersa u Madridu
(Izvor: Ilustracija/aroged)

Nadal se povukao sa Mastersa u Madridu

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je danas da neće igrati na Mastersu u Madridu, pošto se još nije oporavio od povrede.

Osvajač 22 Grand Slam titule se i dalje oporavlja od povrede mišića lijeve noge koju je zadobio na Australian Openu u januaru.

Nadal zbog toga nije igrao na turnirima u Indian Welsu, Miamiju, Monte Carlu i Barceloni i neizvjesno je da li će biti spreman za Roland-Garros, koji počinje 28. maja.

U video poruci na društvenim mrežama Nadal je rekao da povreda nije zacijelila i da zbog toga ne može da igra takmičarski tenis.

"Nažalost neću moći da igram u Madridu. Trenirao sam, ali prije nekoliko dana smo odlučili da malo promijenimo kurs, obavimo druge terapije i vidimo da li su se stvari popravile kako bih pokušao da se pripremim za ono što dolazi. Ne mogu da odredim rok, da znam rekao bih vam, ali ne znam", naveo je on.

"Situacija nije onakva kako sam se nadao. Pratili smo sve zahtjeve ljekara, ali nekako napredak nije bio onakav kako su nam prvobitno rekli da će biti i našli smo se u teškoj situaciji. Sedmice su prolazile i bio sam u iluziji da ću moći da igram na turnirima koji su bili najvažniji u mojoj karijeri - Monte Carlo, Barcelona, Madrid, Rim, Roland-Garros, a sada sam propustio Monte Carlo i Barcelonu", dodao je Nadal.

On je rekao da mu je jedino ostalo da zadrži pravi stav i pruži sebi priliku da učestvuje na preostalim turnirima na šljaci, pošto nema drugog izbora nego naporno da radi.

"Šaljem vam veliki zagrljaj i čim budem imao vijesti obavijestiću vas", dodao je Nadal.

Masters u Madridu, koji je Nadal osvajao pet puta, počinje 27. aprila.

federalna.ba/Beta

Rafael Nadal
Rafael Nadal pripreme
0 11.07.2023 10:46
Rafael Nadal Roland Garros
0 18.05.2023 18:52
Rafael Nadal Roland Garros
0 25.04.2023 12:10