Nadal: Nijedan igrač nije važniji od Australian Opena
(Izvor: EPA-EFE/DIEGO FEDELE)

Nadal: Nijedan igrač nije važniji od Australian Opena

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je danas da je Australian Open važniji od bilo kog igrača i da će takmičenje u Melbourneu biti sjajno s Novakom Đokovićem ili bez njega.

"Iskreno, malo sam umoran od ove situacije... Sasvim je jasno da je Novak Đoković jedan od najboljih igrača u historiji, bez sumnje. Ali ne postoji nijedan igrač koji je važniji od takmičenja. Niko, čak ni Roger, Novak ili ja, ni Bjorn Borg, koji je bio nevjerovatan u svoje vrijeme. Igrači dolaze i odlaze, tenis ide dalje", rekao je Nadal.

Nadal je istakao kako je Australian Open je važniji od bilo kog igrača.

“Ako zaigra konačno, bit će OK. Ako ne igra, Australian Open će biti veliki Australian Open sa njim ili bez njega. To je moje gledište", dodao je on.

Nadal je rekao da poštuje Đokovića “kao osobu i kao sportistu”.

“Zaista ga poštujem, iako se ne slažem sa mnogo stvari koje je uradio u posljednje dvije nedjelje”, rekao je 35-godišnji Španac.

Prvi teniser svijeta je i dalje u žrijebu za odbranu titule na Australian Openu, ali je vraćen u imigracioni pritvor nakon što mu je australijska vlada drugi put ukinula vizu.

Đoković će u pritvoru sačekati početak zvaničnog saslušanja koje je zakazano za subotu u 23:30 po srednjoevropskom vremenu, na kojem će biti odlučeno da li može da ostane u Australiji.

Takmičenje na prvom grand slam turniru u sezoni počinje u ponedjeljak.

federalna.ba/Beta

Rafael Nadal Novak Đoković Australian Open Australija
Australija Krađa antigenski testovi
0 19.01.2022 08:27
Novak Đoković tenis Australija Australian Open
0 18.01.2022 09:39
tenis Australian Open Damir Džumhur
0 18.01.2022 09:25
Novak Đoković Španija Španjolska
0 17.01.2022 18:11