Na stadionu Tušanj u Tuzli održan međunarodni nogometni turnir Libertad

U organizaciji Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle, a uz podršku Gradske uprave, Gradskog stadiona Tušanj i Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona, danas je održan Međunarodni nogometni turnir Libertad. Na turniru su učestvovale omladinske ekipe fudbalera rođenih od 2011. do 2014. godine.

U pripremu turnira Libertad je uloženo mnogo napora i truda kako bi svi učesnici uživali u zanimljivom i energičnom sportskom događaju. Cilj organizatora je između ostalog pokazati koliko su ovakve manifestacije bitne za razvoj jednog grada, ali i stvaranje sportskog duha kod najmlađih.

– Cilj nam i jest da približimo svim našim dječacima, pogotovo iz Tuzle, čak i Tuzlanskog kantona da se što više uključuju na sportska dešavanja i sportske terene. Evo, danas fudbal, sutra neki drug sport. Da im malo približimo šta ih očekuje u tim nekim ranim fazama – navodi Denis Karić, koordinator Škole fudbala FK Sloboda.

Turnir je otvorio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, a učestvovale su ekipe iz naše i zemalja okruženja. Tako su osim domaće na turniru zaigrali i dječaci iz Slobode iz Užica, Željezničara iz Sarajeva, Čelika iz Zenice, Crvene zvezde iz Beograda i drugi.

– Sjajno je! Turnir je odlično organizovan. Dosta je ekipa, četiri uzrasta. Odlična organizacija u smislu transfera od hotela do terena. Zaista smo prezadovoljni. Ekipe su dosta dobre, kvalitetne – ističe Srđan Bugarski, trener mlađih kategorija Crvene zvezde.

Međunarodni nogometni turnir Libertad okupio je preko 62 ekipe i više od hiljadu učesnika.

– Mislim da će turnir da osvoji naše 2011. i 2012. godište i lijepo mi je na ovom turniru – priča učesnik turnira Tarik Kušljugić.

– Ovaj turnir nam je definitivno falio. Nismo imali dosta turnira i evo došli smo, očekujemo pobjedu –kaže učesnik Eldar Milinkić.

– Ja sam golman, drago mi je da smo došli na ovaj turnir, samo da se zabavimo – navodi učesnik Ismail Handalić.

A zabave, ali i zdrave sportske igre nije nedostajalo. Svi učesnici, ali i njihovi treneri su izrazili zadovoljstvo organizacijom koja je pripala Fudbalskom klubu Sloboda, u nadi da će ovakvi i slični sportski događaji prerasti u tradiciju.

federalna.ba/Dino Durmić

Međunarodni nogometni turnir Libertad Libertad Tušanj Tuzla
Panonika Panonska jezera Tuzla turizam
0 07.08.2022 20:03
Panonska jezera Panonika Tuzla turizam
0 04.08.2022 22:32
Sanel Redžić sedmica gitare Tuzla
0 02.08.2022 19:11
Kaleidoskop Tuzla
0 28.07.2022 20:12
Tuzla krađa nišana
0 12.07.2022 14:06