Na sceni Pozorište mladih Sarajevo predstava "tick...tick...BOOM"
(Izvor: Pozorište mladih/Almin Zrno)

Na sceni Pozorište mladih Sarajevo predstava "tick...tick...BOOM"

Na sceni Sarajevskog pozorišta mladih, sutra 14.09.2023. godine u 20 sati, publika će moći ponovo pogledati „tick...tick...BOOM!“!!! 

Riječ je o teatarskoj  poslastici u vidu brodvejskog hit mjuzikla!

Zapravo je riječ o autobiografskom mjuziklu Jonathana Larsona, kompozitora Renta, koji je osvojio Pulitzerovu nagradu i nagradu Tony.Priča govori o  kompozitoru i žrtvama koje je podnio da bi postigao svoj veliki uspjeh u pozorištu.

"Tick... Tick... Boom!" vodi vas na čarobni put brodvejskog blockbustera. Jonathanova djevojka se želi udati i odseliti iz grada, njegov najbolji prijatelj zarađuje velike pare na Medison Aveniji, a Jon još uvijek čeka i pokušava da napiše veliki američki mjuzikl. Priča se dešava 1990. godine i predstavljena je kao rock mjuzikl ispunjen čarobnim melodijama i jedinstvenom mješavinom stilova muzičkog teatra.

Publika naprosto obožava ovaj mladalački, simpatični i promišljeni komad s univerzalnim idealom slijeđenja svojih snova kroz najteže životne izazove. "Tick... Tick... Boom!" će vam se jednostavno uvući pod kožu!

Mjuzikl  režirao je Admir Glamočak, a uloge su ostvarili igraju: Sanjin Arnautović, Hana Zrno i Faris Pinjo. Za muziku je zadužena Lejla Jusić, za kostimografiju Lejla Hodžić, a za fotografiju Almin Zrno.

federalna.ba/Pozorište mladih Sarajevo 

pozorišna predstava